Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Πριν ένα μήνα περίπου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου (στην οποία απουσίαζε ο Δήμαρχος) ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την έκδοση ενός ψηφίσματος, με αίτημα το σταμάτημα της αστυνομοκρατίας, των βίαιων προσαγωγών και προφυλακίσεων των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, και εν όψει θερινής τουριστικής περιόδου, το σταμάτημα βίαιων επεισοδίων και από τις δυο εμπλεκόμενες πλευρές και την έναρξη διαλόγου.
Τονίζαμε δε στην πρότασή μας πως «ανεξάρτητα από την θέση που έχει ο καθένας μας για την εξόρυξη του χρυσού, θα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία  και σύνεση, και ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, θα ήταν η απελευθέρωση των προφυλακισμένων συμπολιτών μας μέχρι να δικαστούν».
Και ενώ περιμέναμε με την επιστροφή του Δημάρχου, ο Πρόεδρος να καλέσει τους Αρχηγούς των παρατάξεων για να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό κείμενο, όπως είχε δεσμευθεί στο Δ.Σ, στην προχθεσινή συνεδρίαση ο κος Δήμαρχος, μας έφερε αιφνιδίως ένα δικό του κείμενο προς ψήφιση, που ενώ κατά την άποψή του σκοπό είχε να κατευνάσει τα  πνεύματα, στην πραγματικότητα έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα: όξυνε την κατάσταση, γιατί χωρίς να αναλύσει ως όφειλε τα πραγματικά στοιχεία και τις συνέπειες της συγκεκριμένης επένδυσης,  έπαιρνε ουσιαστικά θέση υπέρ της μεταλλείας χρυσού. Δεν έκανε καμία αναφορά στη βία, τις παράνομες και βίαιες προσαγωγές, την τρομοκρατία των ΜΑΤ (που τη ζουν κάθε τόσο και οι κάτοικοι του Πολυγύρου). Αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος συμπολίτης μας, πώς είναι δυνατόν να παίρνει θέση η Δημοτική Αρχή επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον της Χαλκιδικής αλλά και στην τοπική οικονομία (Τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία, υδάτινοι πόροι, κ.λ.π), με ένα απλό ψήφισμα και μάλιστα μονομερώς διακείμενο.
Δεν θέλησε ο κος Δήμαρχος να εισακούσει το αίτημα ΟΛΗΣ της αντιπολίτευσης για απόσυρση του προτεινόμενου ψηφίσματος και την εισαγωγή του θέματος για συζήτηση και λήψη απόφασης από το Δ.Σ. Αν πραγματικά και ειλικρινά επιθυμεί τον «χωρίς προκαταλήψεις διάλογο» και «την επανασύνδεση της τοπικής κοινωνίας», τότε τον καλούμε να συμφωνήσει μαζί μας για εισαγωγή του θέματος άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας όλες τις πλευρές να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Με την σύμφωνη γνώμη όλης της Αντιπολίτευσης και με την διαδικασία που ο Κώδικας και ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει, σύντομα θα έρθει το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης και κει ο καθένας θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση.

                                         Ο επικεφαλής της Μείζονος      
                                Αντιπολίτευσης στον Δήμο Πολυγύρου    


                                         Μπογδάνος  Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more