Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Σχέδιο ΣΔΟΕ: Follow the money

Σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής με όπλα το ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και 4.000 φοροελεγκτές θέτει σε εφαρμογή το...
επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, σε έναν αγώνα δρόμου για να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα έσοδα του πρώτου εξαμήνου.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής βασίζεται στην αμερικανική φιλοσοφία «follow the money»: Οι ελεγκτικές αρχές καλούνται να ακολουθήσουν την πορεία του χρήματος και την εξέλιξη του πλούτου και στη συνέχεια να συγκρίνουν τα ευρήματά τους με τα δηλωθέντα εισοδήματα, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το εάν έχει γίνει φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο στόχαστρο των 4.000 ελεγκτών θα μπουν στο επόμενο διάστημα πολίτες που έχουν αναγράψει στην φορολογική δήλωσή τους ποσά από δωρέες, πωλήσεις ακινήτων, ρευστοποίηση μετοχών, και άλλων επενδυτικών προϊόντων. Θα προηγηθεί ένα πρώτο ξεκαθάρισμα από το ηλεκτρονικό σύστημα Elenxis βάσει καθορισμένων συντελεστών κινδύνου.

Να σημειώσουμε από τη λίστα Λαγκάρντ, δεν έχει γίνει καμία κίνηση για το που πήγε το χρήμα. Τώρα το να ελέγχεις τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, είναι εύκολο.
attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more