Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Στο Porto Carras Grand Resort η Αναβίωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Ήταν το 1978 όταν για πρώτη φορά στο θρυλικό συγκρότημα Porto Carras Grand Resort της πανέμορφης Χαλκιδικής, διοργανώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με τον τότε ιδιοκτήτη Γιάννη Καρρά να συμμετέχει σε αυτό. Έκτοτε ο θεσμός καθιερώθηκε λαμβάνοντας παγκόσμιες διαστάσεις και στις άρτιες εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς διοργανώθηκαν το 1986 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Γυναικών, το 1987 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Νέων και το 1991 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Guarter Ton. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Πόρτο Καρράς από το 1995 έχει ιδρύσει τον δικό του Ναυτικό Όμιλο, όπου με επιτυχία κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του διοργανώνει το Κύπελλο Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας Νέων.

Με συνοδοιπόρους τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, από το Σάββατο 24 Αυγούστου έως την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, συνδιοργανώνονται στο Porto Carras Grand Resort το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης 2013 και το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος, με συμμετοχή 40 περίπου σκαφών των 8 ατόμων πληρωμάτων, που θα ελλιμενιστούν στην βραβευμένη μαρίνα του  Πόρτο Καρράς. Και στις δύο αυτές διοργανώσεις αναμένονται περισσότερα των 400 ατόμων που θα διαμείνουν στις εγκαταστάσεις του πανέμορφου συγκροτήματος Porto Carras Grand Resort.
Το πρόγραμμα των ιστιοδρομιών θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο offshore στο Βόρειο Αιγαίου και διαδρομές ελεγχόμενου στίβου και παράκτιες διαδρομές στον Τορωναίο Κόλπο. Οι αγώνες έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον ιστιοπλόων από όλα τα μέρη της Ελλάδος, ενώ αναμένεται το υψηλό επίπεδο συμμετεχόντων, δεδομένου ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή νικητές παγκόσμιων και πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Διεθνή ΜΜΕ με αθλητικές ανταποκρίσεις, θα καλύψουν τόσο τους αγώνες, τις βραβεύσεις όσο και την συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις, μέσα από το συγκρότημα Porto Carras Grand Resort.
Τόσο τα πληρώματα όσο οι συνοδοί και θεατές που θα κατακλύσουν το συγκρότημα για να παρακολουθήσουν τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες, θα εξυπηρετηθούν άριστα στις υπερσύγχρονες μονάδες του Porto Carras Grand Resort, αφού έχει προγραμματισθεί να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στα δαντελωτά lagoons του ξενοδοχείου Μελίτων, στα εστιατόρια της βραβευμένης μαρίνας αλλά και στα μοναδικής σε ομορφιά στον κόσμο λιμανάκια του συγκροτήματος. Οι απονομές των αγώνων θα γίνουν στο Kohi Beach Bar.
Ειδικό πρόγραμμα για τους καλεσμένους θα συμπεριλαμβάνει παιχνίδια στην άμμο, συμμετοχή στις περιπατητικές διαδρομές μικρής, μεγάλης και πολύ μεγάλης δυσκολίας εντός του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, ξενάγηση σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, τέννις, γκολφ, ιππικό και καταδυτικό όμιλο, θαλάσσια σπορ, νεροτσουλήθρες και θαλάσσιο πάρκο, ποδηλασία,  γήπεδα ποδοσφαίρου και 5Χ5, γήπεδα beach volley και μπάσκετ και με δυνατότητα συμμετοχής στον πασίγνωστο τρύγο των αμπελώνων, 4500 στρεμμάτων, του Κτήματος ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και στη Οινογευσιγνωσία στην αίθουσα ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ του υπερσύγχρονου Οινοποιείου του.


Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Porto Carras Grand Resort, διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την μοναδικότητα στην διοργάνωση μεγάλου βεληνεκούς Ιστιοπλοϊκών αγώνων σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more