Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ο διάσημος μάγειρας Τάσος Χατζηαργυρίου επιστρέφει στο www.meapopsi.gr





Φασολάκια λαδερά για να στρώσουμε το στομάχι μας και να λαδώσει το αντεράκι μας!
 
Είμαι και πάλι εδώ και αυτό το καλοκαίρι σαν λιωμένο παγωτό που το κρατάς στο χέρι. Μπορεί να έχουμε να τα πούμε πολύ καιρό, άλλα όπως διαβάζετε δεν χάνω το χιούμορ μου και την διάθεση μου.
Για όσους δεν γνωρίζουν τα καλοκαίρια εργάζομαι σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Σκιάθο και έτσι δεν έχω πολύ χρόνο για επικοινωνία μαζί σας. Δεν αναφέρω το ξενοδοχείο για να μην νομίζετε ότι εκμεταλεύομαι τη στήλη για δικό μου όφελος.  Σήμερα όμως βρήκα τον καιρό να σας γράψω μια συνταγή. Αιτία πολλοί φίλοι μου που επικοινωνώντας μαζί μου, ζήτησαν μια συνταγή εύκολη, προσαρμοσμένη στις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουμε όλοι και φυσικά τέλεια εφαπτόμενη με τη μεσογειακή διατροφή. Πρόκειται λοιπόν για τα φασολάκια λαδερά που θυμάμαι μικρός μου τα έκανε η γιαγιά μου και τα έτρωγα. Αργότερα μου τα έκανε η μαμά μου και τα συνδύαζα με μια ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ με κρεμιδάκι αλλά χωρίς τυρί γιατί δεν μπορώ να το βάλω στο στόμα μου. Άλλοι όμως το συνδυάζουν και καλά κάνουν. Τα υλικά μας λοιπόν για το ελαφρύ αυτό γεύμα μας είναι τα ακόλουθα: 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 3-4 ώριμες ντομάτες, μαϊντανό ψιλοκομμένο και φυσικά το αλατοπιπεράκι μας! Τα βήματα που πρέπει να κάνουμε είναι τα ακόλουθα:



Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα φασολάκια
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδομε το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό.
Προσθέτετε και τα φασολάκια. Τα ανακατεύετε ελαφρά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν επί 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά



Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες για ένα πιο πλήρες γεύμα.
 
Καλή όρεξη λοιπόν καλοφαγάδες μου. Χαιρετίσματα στην Έδεσσα και από τον Οκτώμβριο θα είμαι κοντά σας για να πάμε καμιά ταβέρνα με τους φίλους. Να βράσουμε τα τσίπουρα μας και φυσικά να γράφουμε νέες συνταγές στο www.meapopsi.gr !

4 σχόλια:

  1. Μαγειρα ζεις, εσυ μας οδηγεις!!! τι εγινε ?? καβουρια βγαλανε οι τσεπες σου στο νησι και σε εκοψε λορδα ??? Προσεξε καλα γιατι αν δεν ταιζεις καλα τον κοσμο εκει θα σε βγαλουνε στις ειδησεις του Star!

    Ασε που με αυτες τις συνταγες οχι μονο εντερο δεν λαδωνει αλλα ουτε κουκου δεν κανει ! Ο σωστος ο μαγειρας (αν θελει να ειναι σωστος και τρανος) βαζει και καμια συνταγη με κρεας! Εσυ μας εχεις ταραξει με αυτες τις συνταγες λες και ειμαστε στην κατοχη και δεν εχουμε να φαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαγειρα κοψε τους καφεδες και ασε τα χαιρετησματα που εχεις μαλωσει με την μιση Εδεσσα..... κοιτα να μαλωσεις και εκει που εισαι γυρω γυρω θαλλασα, θα σε κυνηγανε και δεν θα μπορεις να φυγεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mageira ase tis xairetoures giati otan gyriseis stinn Edessa etoimasou na fas tis fapes sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαγειρα αυτες ειναι συνταγες για παιδακια νηπιαγωγειου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more