Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2013 «Υπό το φως του φεγγαριού»

Ø Συναυλία με τους Ηλία Λιούγγο, Σοφία Αβραμίδου και την Ορχήστρα έντεχνης μουσικής Χαλκιδικής.
Ø Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, ώρα 21:30, στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίων Σταγείρων, στην Ολυμπιάδα.
Ø Συμμετέχουν οι χορωδίες Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Στρατωνίου και η παιδική του Δήμου Αριστοτέλη.

   Ο Δήμος Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου διοργανώνουν συναυλία με         τους Ηλία Λιούγγο, Σοφία Αβραμίδου και την Ορχήστρα έντεχνης μουσικής Χαλκιδικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, ώρα 21:30, στον Αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων, στην Ολυμπιάδα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι χορωδίες Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Στρατωνίου και η παιδική του Δήμου Αριστοτέλη, την διδασκαλία των οποίων επιμελήθηκαν οι Β. Κοκκαλιάρης, Κ. Παπάζογλου, Α. Μαλασιώτη και Μ. Κουβακλή.
        Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού «Υπό το φως του φεγγαριού» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΙΣΤ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
       
        Μια συναυλία με τα ωραιότερα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από την «Ρωμαϊκή» και «Λαϊκή Αγορά».
        Τα τραγούδια αυτά παρουσίασε για πρώτη φορά ο Μάνος Χατζιδάκις στον ιστορικό χώρο της Ρωμαϊκής αγοράς και αργότερα δισκογραφήθηκαν και εντάχτηκαν στους δύο κύκλους και με τις φωνές των: Βασίλη Λέκα, Ηλία Λιούγκου, Μαρίας Φαραντούρη, Έλλης Πασπαλά και Γιώργου Νταλάρα.
        Τραγούδια παλιά που δεν παλιώνουν γιατί δεν υπόκεινται στη φθορά χρόνου και κάθε φορά που τα ακούμε ή τα τραγουδάμε, νοιώθουμε την ίδια συγκίνηση.
        Ο Ηλίας Λιούγκος μετά από 20 χρόνια συνεργασίας φιλίας και μαθητείας με το Μάνο Χατζιδάκι, η Στέλλα Κυπραίου με τη γνώση από την μακρόχρονη συνεργασία μαζί του και η Σοφία Αβραμίδου με τη νεανική της ωριμότητα, αναλαμβάνουν να διασφαλίσουν και να σας μεταφέρουν την ακριβή ατμόσφαιρα και το μεγαλείο αυτών των τραγουδιών.
Θα παίξουν οι μουσικοί:
ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΠΡΑΙΟΥ: Κιθάρα.
ΣΤΑΘΗΣ ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ: Κλαρίνο-Φλάουτo.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ: Βιολί-Μαντολίνο.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ: Πιάνο
        Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΙΣΤ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Για την Πανσέληνο του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more