Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αντιδράσεις των κυπριακών κομμάτων για τη χρήση των βρετανικών βάσεων κατά της Συρίας


Την αντίδραση πολιτικών κομμάτων προκάλεσαν δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για απογείωση μαχητικών αεροσκαφών Τορνέϊντος σε επιδρομές στο συριακό έδαφος.

Το ΑΚΕΛ προειδοποίησε, ότι ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα προκαλέσει χάος σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ κάνει λόγο για τυχοδιωκτική ενέργεια του βρετανικού και αμερικανού παράγοντα με στόχο την εξυπηρέτηση των δικών τους γεωπολιτικών συμφερόντων.
Το ΑΚΕΛ αναφέρει επίσης, ότι η Λευκωσία πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση για την επαπειλούμενη επέμβαση και για τη χρήση της Κύπρου ως ορμητηρίου του ΝΑΤΟ.
Παρανομία χαρακτηρίζει η ΕΔΕΚ τη χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων ως ορμητηρίου για επιθέσεις εναντίον της Συρίας.
Σε δήλωση του ο γραμματέας της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης ανέφερε, ότι πρόκειται για παραβίαση της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης.
Τόνισε επίσης, ότι μια τέτοια ενέργεια θα εμπλέξει την Κύπρο σε περιπέτειες και κάλεσε την κυβέρνηση να προειδοποιήσει αμέσως τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες πως αντιτίθεται στην χρησιμοποίηση, κατά οποιοδήποτε τρόπο, των βρετανικών βάσεων σε πολεμικές επιχειρήσεις.
Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου τόνισε ότι η Κύπρος θα πρέπει να αφεθεί εκτός της συριακής κρίσης και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι απαγορεύει τη χρησιμοποίηση της Κύπρου ως επιθετικού ορμητηρίου κατά της Συρίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more