Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Μετά από την παρέμβαση δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας της 31/7/2013 με την οποία ζητούσαν την συνδρομή του Δήμου για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης στο κέντρο της Αριδαίας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης συναντήθηκε στις 01/08/2013 με τον αναπληρωτή Διοικητή του Α.Τ. Αριδαίας κ. Μεθόδιο Καλκαβούρη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε  το θέμα της ηχορύπανσης, (90  και 85 dcb που είναι το επίπεδο της έντασης του θορύβου πάνω από το οποίο υπάρχει κίνδυνος μόνιμης βλάβης στην ακοή ),  τόσο από τα δίκυκλα οχήματα όσο και από την μουσική (στη διαπασών) των καταστημάτων που υπάρχουν στην πόλη μας.
Ο κ. Καλκαβούρης  έδειξε  μεγάλη προθυμία να συζητήσει  το συγκεκριμένο πρόβλημα και  τόνισε ότι τη συγκεκριμένη περίοδο υπάρχει ελλιπές προσωπικό στο Α.Τ. Αριδαίας. Παρόλα αυτά δεσμεύτηκε να ενταθεί η αστυνόμευση κυρίως τις βραδινές ώρες και να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις του τμήματος, στην πάταξη του φαινομένου της ηχορύπανσης από τα κινούμενα οχήματα και τη  μουσική των καταστημάτων στη διαπασών.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη να  διασφαλιστεί  ένα ήρεμο και πολιτισμένο  περιβάλλον για τους συνδημότες που διαμένουν κοντά στις εστίες ηχορύπανσης και συμφώνησε σε μια από κοινού  προσπάθεια αστυνομικού σώματος , δήμου και πολιτών με σκοπό τον εντοπισμό των υπεύθυνων οχημάτων και των καταστημάτων και την άμεση αναφορά τους στο Αστυνομικό Τμήμα για τις περαιτέρω ενέργειες.
Επιπλέον ο Δήμαρχος Αλμωπίας μίλησε για την ανάγκη τήρησης των νόμων και των όρων των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων και αναφέρθηκε στους επαγγελματίες καταστηματάρχες οι οποίοι πρέπει να σέβονται ναι μεν τους πελάτες τους αλλά και τους συνδημότες τους που έχουν ανάγκη από ησυχία.

Τέλος, συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα να υπάρχουν και να λειτουργούν σε μόνιμη βάση μετρητές έντασης ήχου και σε ώρες πέραν της κοινής ησυχίας καθώς και η συνεχής ενημέρωση των πολιτών για τις επιπτώσεις της ηχορύπανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more