Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Δήλωση της Σ. Ξουλίδου για τη διάλυση του Τεχνολογικού Λυκείου με το ν/σ για το νέο Λύκειο

από το Γραφείο Τύπου
«Διάλυση του Τεχνολογικού Λυκείου, κοινωνικός και οικονομικός αποκλεισμός μεγάλης μερίδας μαθητών και «παιδομάζωμα» για τα εργοστάσια της Γερμανίας, με το καθεστώς της «μαθητείας», είναι...
ο απολογισμός του Νέου Τεχνολογικού Λυκείου»

Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από την κατάθεση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας», προέβη στην εξής δήλωση, σχετικά με το Νέο Τεχνολογικό Λύκειο:

«Το νέο νομοσχέδιο για το Τεχνολογικό λύκειο προοιωνίζεται τη διάλυση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια Παιδεία, αφού με τις καταργηθείσες ειδικότητες πολλοί μαθητές οδηγούνται σκόπιμα εκτός σχολείου, ενώ οι αντίστοιχες σχολικές μονάδες θα κλείσουν. Πλήττονται τα παιδιά των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων και κυρίως τα κορίτσια, τα οποία υπόκεινται σε μια προσπάθεια κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού. Ακόμα χειρότερα, ο θεσμός της μαθητείας - όπως ορίζεται στο νέο νομοσχέδιο - θα οδηγήσει σε ένα είδος «παιδομαζώματος» προς τα εργοστάσια της Β. Ευρώπης, αφού τα παιδιά μας δεν θα μπορέσουν να την ολοκληρώσουν στην Ελλάδα και κυρίως στην περιφέρεια, που μαστίζεται από την ανεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more