Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Χρήμα που θα "τρελάνει" και τον Ιβάν!

Διαβάστε ποια είναι τα τεράστια οφέλη, οικονομικά και μη, που θα έχει ο ΠΑΟΚ από ενδεχόμενη πρόκριση επί της Σάλκε.

ΣΕ πόσα εκ. ευρώ μεταφράζεται ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Γερμανούς. Πάρτε χαρτί και κάντε λογαριασμό. Μόνο η είσοδος στους ομίλους του Champions League πριμοδοτείται από την
UEFA με 8,6 εκ. ευρώ που προστίθενται στα 2,1 εκ. που ήδη έχει εξασφσλίσει από την παρουσία στα πλέι οφ. Επιπλέον, υπάρχει και το 45% (το άλλο 55% το δικαιούται ο πρωταθλητής Ολυμπιακός) του market pool. Πέρυσι έφθασε τα 11,7 εκ. ευρώ και φέτος μπορεί να αυξηθεί κάπως.
Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να πάρει περίπου 6 εκ. ευρώ. Κι όλα αυτά χωρίς τις εισπράξεις των εισιτηρίων από τα δύο ματς (στο πρώτο θα σβήσει η ποινή κεκλεισμένων των θυρών) που θα γίνουν με κόσμο στην Τούμπα και μπορούν να αποφέρουν ποσό κοντά στο 1 εκ. ευρώ. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι κάθε νίκη δίνει 1 εκ. ευρώ και 500.000 η ισοπαλία. Με απλά λόγια ο ΠΑΟΚ θα έχει ένα μίνιμουμ κέρδος 15 εκ. ευρώ μόνο από τους ομίλους. Με αυτά τα χρήματα ουσιαστικά ο Ιβάν Σαββίδης κάνει απόσβεση των χρημάτων που έχει βάλει μέχρι σήμερα στην ομάδα και μπορεί να σχεδιάζει ακόμη πιο μεγαλεπήβολα πλάνα.
Εκτόξευση στη βαθμολογία της UEFA
Πολύ σημαντικό είναι, εξάλλου, και το κομμάτι που αφορά στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Αν ο ΠΑΟΚ ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάλκε, θα πάρει το βαθμολογικό μπόνους των 4.000 βαθμών (ισοδυναμεί με δύο επιπλέον νίκες) κάτι που θα ανεβάσει πάνω από 10 θέσεις στην ειδική βαθμολογία. Από την 67η στην οποία βρίσκεται σήμερα θα πάει κοντά στην 55η.Μάλιστα, η παρουσία του "Δικεφάλου" σε ομίλους του Champions League μπορεί να δωσει και στη χώρα μας τους βαθμούς που είναι απαραίτητοι για να μείνει στη 12η θέση της βαθμολογίας.
Ανεβαίνει η χρηματιστηριακή αξία των παικτών
Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε πόσο πολύ θα ακουστεί το όνομα των παικτών του ΠΑΟΚ ανά την Ευρώπη και θα κερδίσει σε πρεστίζ η ομάδα. Μία σχετικά καλή παρουσία στους ομίλους μπορεί να φέρει βροχή προτάσεων στην Τούμπα και να ανεβάσει την αξία του ρόστερ. Συνοψίζοντας, ο ΠΑΟΚ έχει μία ξεχωριστή, ελπίζω όχι και τελευταία ευκαιρία, να βγει από την εγχώρια μιζέρια και να κάνει πράξη την επιθυμία των οπαδών του.    
Αποκτά άλλον αέρα στο πρωτάθλημα
Φυσικά, μία ενδεχόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ θα είναι και μία ψυχολογική τόνωση της ομάδας για το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο ο Σαββίδης έθεσε ως πρωταρχικό στόχο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more