Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Λουκέτο στο δημοτικό στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο της Κρύας Βρύσης, με απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης

Σ΄ έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας και δήθεν συμμαζέματος, έχει βάλει εδώ και κάποιους μήνες η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ταλαιπωρώντας αφάνταστα Δήμους και αθλητικά σωματεία ζώνοντας τους τα φίδια, όσο πλησιάζει ο καιρός της έναρξης των επίσημων αθλητικών διοργανώσεων. Το θέμα προέκυψε από το 2012 όταν το κράτος θέλησε να αναστείλει την λειτουργία όλων σχεδόν των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την χώρα λόγω της έλλειψης των αδειών λειτουργίας.
 Μία άδεια, που για να εκδοθεί χρειάζονται μία σειρά άλλων γραφειοκρατικών διαδικασιών και άδειών, όπως άδεια πυρασφάλειας, οικοδομικές άδειες των κτηρίων, στατικότητας και χίλιες άλλες προϋποθέσεις. Για όλ΄ αυτά φυσικά αρμόδιοι είναι, ποιοι άλλοι, οι Δήμοι στην κυριότητα των οποίων είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Μέσα στον γενικότερο πανικό λοιπόν που έχουν φέρει οι κυβερνώντες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την ΄΄φόρτωσαν΄΄ και με την υλοποιήση όλων αυτών των εργασιών που πρέπει να γίνουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις για να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες. Σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση ο Δήμος Πέλλας για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων εργασιών και προμηθειών που χρειάζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του, χρειάζεται να δαπανήσει τουλάχιστον 150.000 ευρώ, ποσό που σίγουρα αυτή την περίοδο δεν περίσσευε από το Δήμο.
      Βέβαια τον Ιούνιο του 2012 είχε δοθεί παράταση του νόμου για ένα χρόνο μέχρι τον Ιούνιο του 2013, κάτι που ήδη έχει λήξει και ήταν έτοιμη για υπογραφή μια δεύτερη παράταση από τον πρώην Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, προλαβαίνοντας τον όμως ο ανασχηματισμός και αλλάζοντας τον με τον νέο Υφυπουργό τον κ. Ανδριανό, ο οποίος πλέον καλείτε να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Παράλληλα και όσο δεν δίνεται η παράταση αυτή, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης όφειλε να εφαρμόσει τον νόμο που ισχύει και έτσι έβγαλε τις αποφάσεις για το κλείσιμο του σταδίου και του κλειστού γυμναστηρίου της Κρύας Βρύσης αλλά και των άλλων γηπέδων του Δήμου όπως του σταδίου και του κλειστού των Γιαννιτσών κ.α.
      Σήμερα που μιλάμε, η χρήση του σταδίου ακόμα και από τους απλούς πολίτες θεωρείται παράνομη και οι υπηρεσίες του Δήμου τρέχουν και δεν φτάνουν για να δοθεί μια οριστική λύση πιεζόμενες και από τις ημερομηνίες έναρξης των επίσημων πρωταθλημάτων από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
 Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι πριν από μερικά χρόνια στο δημοτικό στάδιο διεξάγονταν με την άδεια του αρμόδιου υπουργείου επαγγελματικοί αγώνες ποδοσφαίρου της Γ΄ Εθνικής όταν αγωνιζόταν στην κατηγορία αυτή ο Απόλλωνας Κρύας Βρύσης, ενώ και στο κλειστό γυμναστήριο πριν από τρία χρόνια αγωνίστηκε με την άδεια πάντα των αρμόδιων υπηρεσιών στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Μ. Αλεξάνδρου Κρύας Βρύσης, ενώ πέρυσι τον Σεπτέμβριο διεξήχθη και διεθνής αγώνας χατ μπολ της ομάδας του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών! Αυτό είναι λοιπόν το μεγαλείο και η σκληρή πραγματικότητα του Ελληνικού κρατικού μηχανισμού!
     Ότι δεν έκανε δηλαδή το ελληνικό κράτος επί 40 χρόνια έχει την απαίτηση και μάλιστα από την τοπική αυτοδιοίκηση να το υλοποιήσει μέσα σε ελάχιστους μήνες, μέσα σε μία οικονομική δίνη δίχως προηγούμενο, για να βγούνε οι κυβερνητικοί ειδήμονες να μας πούνε ότι η χώρα οδεύει προς την ανάκαμψη. Κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλο να σας χαιρόμαστε!



Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more