Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η "Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Αριστοτέλη" σε λαική συνέλευση που έγινε στην Ιερισσό την προηγούμενη βδομάδα έβγαλε την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ των αρχών και των στόχων της. Η Διακήρυξη υπογράφεται αρχικά από 1229 Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη.

Εμείς, οι Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη, ζούμε τα τελευταία χρόνια την εγκληματική απόπειρα καταστροφής του τόπου και της κοινωνίας μας με την αυθαίρετη δημιουργία των μεταλλείων χρυσού, στην οποία μεσίτης και συνεργός είναι δυστυχώς η Δημοτική μας αρχή.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία δημιουργίας πατριωτικής, υπερκομματικής δημοτικής κίνησης με πρώτο και κύριο σκοπό την αποτροπή αυτής της καταστροφής, για να σχεδιάσουμε και να πετύχουμε στη συνέχεια τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας με απόλυτο σεβασμό στο πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον.
Για το σκοπό αυτό θέτουμε ως υπέρτατο καθήκον τη συνένωση όλων των δυνάμεων, από όλα τα χωριά του Δήμου, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες επί μέρους διαφορές μας. Με την ενωτική κάθοδο στις εκλογές, κάτω από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, που μέσα από δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες θα συσπειρώνει όλους όσους αγωνιούν για την σωτηρία και το μέλλον του τόπου μας, κάνουμε με τόλμη την υπέρβασή μας.
Μέσα από την υπέρβαση αυτή, εξασφαλίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα μια νικηφόρα εκλογική προοπτική, που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για:
ü να αποτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλείας και μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού στις Σκουριές και τις άλλες θέσεις της περιοχής.
ü να διεκδικήσουμε ουσιαστικό έλεγχο για παρανομίες και περιβαλλοντική υποβάθμιση για όσο διάστημα συνεχίζει η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή.
ü να επιτύχουμε τον αποχαρακτηρισμό της ΒΑ Χαλκιδικής ως «Μεταλλευτικής» και την σταδιακή της αποκατάσταση.
ü να σταματήσουμε τη διάρρηξη του κοινωνικού μας ιστού και να επαναφέρουμε τη δημοκρατική λειτουργία, την ειρήνη και την ηρεμία στην περιοχή, στοιχεία απαραίτητα για τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη μεταξύ των χωριών και των δημοτών μας.
ü να προωθήσουμε τη βιώσιμη και ορθολογική ανάπτυξη του Δήμου μας αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε χωριού, με πρώτιστη μέριμνα την αρμονική συνύπαρξη, την υγεία, το περιβάλλον και τη δημιουργική εργασία για όλους τους Δημότες,
ü να αποκαταστήσουμε το βάναυσα τραυματισμένο αίσθημα δικαίου και την οικογενειακή γαλήνη των άδικα διωκόμενων και φυλακισμένων αγωνιστών - συμπατριωτών μας.

Σε αυτή την πανστρατιά έχουν όλοι θέση, ρόλο και καθήκον. Η εγγύηση της ενότητας με την οποία πρέπει να πορευτούμε σ’ αυτόν το δρόμο, είναι πατριωτική υπόθεση και καθήκον όλων μας.
Ενωμένοι θα νικήσουμε, με ένα και μοναδικό ενωτικό πατριωτικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο! Για να σώσουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους, από τους επίδοξους καταπατητές της και να την ξανακάνουμε φάρο πολιτισμού και κοινωνικής προόδου, παράδειγμα προς μίμηση για την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο.- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more