Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Edessycho Festival 2013 Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας Έδεσσα Σάββατο 24 Αύγουστου 2013 ώρα 6.00 μ. μ.

Ένα από τα πιο εναλλακτικά Festival του καλοκαιριού του 2013, λαμβάνει χώρα για 2η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Έδεσσας, στο ανοιχτό θέατρο Γαβαλιώτισσας Σάββατο 24 Αυγούστου και ώρα 6.00 μ. μ.
Η αγάπη για τη μουσική, αλλά και για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν μία ανεξάρτητη ομάδα νέων από την πόλη της Έδεσσας, στην πρωτοβουλία να οργανώσουν ένα μουσικό Festival στον τόπο τους. Η αρχική ιδέα γεννήθηκε πριν από 2 χρόνια. Μετά από πολλές συζητήσεις το Festival πραγματοποιήθηκε για πρώτη το καλοκαίρι του 2012 με την ονομασία ΕDESSYCHO FESTIVAL και την συμμετοχή σ’αυτό των συγκροτημάτων SKARIBAS (EΔΕΣΣΑ) , BAILDSA (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ), ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ (ΒΕΡΟΙΑ) αλλά και των πρωτοεμφανιζόμενων τότε BALGUNS (ΕΔΕΣΣΑ).


Σκοπός του EDESSYCHO FESTIVAL είναι να προβάλει μουσικές που δύσκολα ακούγονται στα στενά όρια μιας επαρχίας, μουσικές που με το ύφος και τον στοίχο τους μπορούν να χτυπήσουν στην καρδιά του απλού ανθρώπου και να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Πάγια τακτική της διοργάνωσης είναι να δίνεται βήμα σε τοπικά και μη εναλλακτικά συγκροτήματα ώστε να ακουστεί η δουλειά τους και να ωθήσει τους νέους της περιοχής να ασχοληθούν με τη μουσική ξεφεύγοντας από τα μουσικά ιδιώματα που προστάζουν τα Μ.Μ.Ε. της εποχής μας. Στόχος είναι κάθε χρόνο το EDESSYCHO FESTIVAL να γίνεται καλύτερο , να μεγαλώνει και να γίνει θεσμός στα μουσικά δρώμενα της πόλης και κατ’ επέκταση της ευρύτερης περιοχής. Οι μπάντες που συμμετέχουν για φέτος είναι οι
Εδεσσαίοι SIDDHARETTES με punk-rock ακολουθούν οι επίσης Εδεσσαίοι GROW DOWN  3μελείς μπάντα υπόσχεται όμορφους Grunge ήχους στο κοινό της και για πρώτη φορά στα μέρη μας οι Αθηναίοι MY TURN. Punk/ melodic hardcore με κινητήριες δυνάμεις το πάθος και την ενέργεια, και πάνω απ' όλα με άποψη. Ο γνωστός στους λάτρεις της hip hop μουσικής στην Ελλαδα και όχι μόνο ΖΗΝΩΝ από τα ΒΟΡΕΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ καθώς και ο SKIVE, ένας από τους καλύτερους παραγωγούς της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής, έρχονται στο stage αμέσως μετά, σε ένα project που με την μουσική και τον στοίχο του τσακίζει κόκκαλα.
Επόμενη μπάντα που τιμά το Festival με την παρουσία της, είναι οι ΓΚΟΥΛΑΓΚ. Οι Γκούλαγκ είναι πανκ συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους είναι ένα κράμα από χαρντκόρ και punk rock, με πολλά μελωδικά περάσματα, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ελληνική underground μουσική σκηνή. Στη συνέχεια οι ΧΑΤ ΤΡΙΚ μια 3μελής μπάντα που σχηματίστηκε το 2005 στην Θεσσαλονίκη και μετρά ως τώρα 3 κυκλοφορίες Punk rock για δύσκολες μέρες  Τέλος Τα Μωρά στη Φωτιά (Στελιος Σαλβαδόρ) θα είναι για μια ακόμη χρονιά κοντά μας  ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more