Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

"Μην κάνετε αυτό το λάθος"

Διαβάστε τι αναφέρει η επιστολή φιλάθλων του ΠΑΟΚ της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, την οποία δημοσιεύει αθλητική εφημερίδα, για τις φήμες περί συμφωνίας του "Δικεφάλου" με την εταιρία χρυσού eldorado ως χορηγό στη φανέλα.
Αναλυτικά η επιστολή που δημοσιεύτηκε από τα "Σπορ του Βορρά": "Μετά από μία συνάντηση που έγινε στη Χαλκιδική μεταξύ φίλων αποφασίσαμε να στείλουμε αυτήν την επιστολή. Ολους μας ενώνει η μία και μοναδική αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Κάθε Κυριακή είμαστε στην Τούμπα ό,τι καιρό και αν έχει... χιόνι, ήλιο, βροχή.

 
Εμείς πάντα εκεί κοντά στον ΠΑΟΚ. Για όλους εμάς ο ΠΑΟΚ είναι κάτι το ιερό. Είναι το πάθος μας, είναι η ελπίδα μας, είναι οι αναμνήσεις από τις χαμένες πατρίδες. Πάντα ο ΠΑΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από μία απλή ομάδα. Ηταν ιδεολογία, ήταν αντίσταση στο κατεστημένο.
Ηταν και είναι η προσωποποίηση όλων των αγώνων που κάναμε αυτά τα χρόνια. Αγώνες σε όλα τα μέτωπα και με πολλούς αντιπάλους, κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο. Μια ζωή στα χαρακώματα, πάντα όμως η ελπίδα για κάτι καλύτερο έφεγγε μέσα μας. Είδαμε λοιπόν ένα φως με την άφιξη του ΙΒΑΝ, κάτι χτύπησε μέσα μας, μία νέα σελίδα λέμε για κάτι πιο δυνατό, πιο μεγάλο, πιο ελπιδοφόρο, όλοι μαζί στο πλευρό του.
Είναι η αγάπη για τις χαμένες πατρίδες, είναι η Κωνσταντινούπολη, είναι η Αγία Σοφία, ο Πόντος, η Παναγία Σουμελά. Ολα αυτά μέχρι το προηγούμενο Σάββατο που διαβάσαμε σε ρεπορτάζ εφημερίδων και στο internet ότι η καναδική εταιρία eldorado θα μπει χορηγός στη φανέλα του ΠΑΟΚ. Λέμε δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα έγινε. Δεν είναι δυνατόν, αυτοί έστειλαν τέσσερις ΠΑΟΚτσήδες στη φυλακή.
Κύριοι μην κάνετε αυτό το λάθος. Αυτοί δίχασαν μια ολόκληρη περιοχή, αυτοί καταστρέφουν το περιβάλλον, αυτοί ρημάζουν τα πάντα με τις τοξικές εξορύξεις που κάνουν. Το κυάνιο φέρνει τον θάνατο κι εκεί στη Χαλκιδική υπάρχει μόνο η ζωή.
Κανείς δεν ενημέρωσε τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη τι σημαίνει Ελληνικός Χρυσός; Κανείς δεν του είπε ότι έρχονται, παίρνουν τον χρυσό και αφήνουν τον θάνατο για μια ζωή; θα καταστραφεί όλη η Χαλκιδική, αυτός ο θάνατος θα φθάσει και στη Θεσσαλονίκη. Μία τέτοια κίνηση θα διχάσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Και δεν το θέλουμε τώρα που πάμε να χτίσουμε κάτι καλό για το αύριο όλων μας.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτήν τη διαφήμιση στη φανέλα μας, όσα κι αν είναι τα χρήματα που δίνουν.Αυτά που θα χάσει ο ΠΑΟΚ, από τις αντιδράσεις των φιλάθλων του, πιστεύουμε πως θα είναι περισσότερα.Τι θα πούμε σε αυτούς τους ΠΑΟΚτσήδες που βρίσκονται στη φυλακή; Αναρωτιέται κανείς πώς θα δουν αυτήν τη διαφήμιση στη φανέλα του ΠΑΟΚ;
Κύριοι, σταματήστε αυτήν την κίνηση πριν να είναι πολύ αργά. Κάποιος πρέπει να πει στον Ιβάν Σαββίδη ότι αυτό που πάει να κάνει, θα είναι έγκλημα χωρίς γυρισμό.Σε μία ενδεχόμενη τέτοια κίνηση, εμείς σταματάμε τα ταξίδια τόσων ετών στην Τούμπα. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τον καταστροφέα της Χαλκιδικής στην αγαπημένη μας φανέλα.Εμείς βάζουμε πάνω από όλα τον ΠΑΟΚ.
Οχι όμως πάνω από όλα τα επιχειρηματικά συμφέροντα του μεγαλομετόχου. Είναι σίγουρο πως τη δική μας κίνηση θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Ηδη έχουμε πολλά μηνύματα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά δεν θα γίνει και όλα θα πάνε καλά.
Ούτε μπορούμε να "φάμε" το "παραμύθι" ότι την ίδια ημέρα που πιθανόν να φέρει έναν παικταρά στην Τούμπα να ανακοινωθεί και αυτή η χορηγία. Εμείς δεν θα μείνουμε σε κανέναν παίκτη, θα "μείνουμε" σ' αυτήν τη χορηγία. Ο ΠΑΟΚ έχει αρχές, ιδεολογία και καλείται για μία ακόμη φορά να το δείξει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more