Πλαστό αποδεικνύεται το δίλημμα Στουρνάρα ή θα γίνουν πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας ή θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, οι οποίες έχουν λάβει κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή τους, που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, καθώς η χρηματοδοτική ένεση έχει φορτωθεί στο δημόσιο χρέος.
Πάντως, η διατύπωση του υπουργού Οικονομικών δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη επιδίωξη να δημεύσει την πρώτη κατοικία και αυτό αποδεικνύεται μέρα με την μέρα, από την στιγμή που εξετάζει να μειώσει το καθεστώς προστασίας στα 160.000 ευρώ από 200.000 ευρώ, που βρίσκεται σήμερα.
Ήδη βουλευτές των δυο συγκυβερνόντων κομμάτων έχουν εκφράσει την διαφωνία τους στο μέτρο, γιατί προβλέπουν ότι αυτό θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη, ενώ με σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης περιορίστηκε μόνο να δείξει ότι συμβαδίζει με την γραμμή Στουρνάρα πως θα πρέπει να τεθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για την διενέργεια πλειστηριασμών.
Πάντως, ο Χρήστος Παπαστεργίου, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην ίδια εκπομπή αντέτεινε ότι οι τράπεζες δεν κινδυνεύουν, γιατί έχουν ενισχυθεί από την ανακεφαλαιοποίηση και συνεπώς δεν πρέπει να τεθεί ζήτημα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από 1/1/2014.
Ν. Βούτσης: Το δίλημμα Στουρνάρα αποκαλύπτει την φαύλη αντιλαϊκή πολιτική
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης κατήγγειλε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι "προσπαθούν, ελπίζουμε ανεπιτυχώς, να εγκλωβίσουν χιλιάδες νοικοκυριά μέσα σε ένα φαύλο κύκλο μιας φαύλης πολιτικής". Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9.89, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε, μάλιστα, ότι "η απόλυτη αδυναμία αποπληρωμής των δανείων οφείλεται ακριβώς στη δραματική μείωση των εισοδημάτων και την τρομακτική αύξηση της ανεργίας, συνέπειες μιας πολιτικής που σε μεγάλο βαθμό ασκήθηκε για να "στηριχθούν" με εκατοντάδες δισεκατομμύρια οι τράπεζες εκτινάσσοντας αντίστοιχα το χρέος". Ως εκ τούτου, σημείωσε, ότι "το δίλημμα, λοιπόν, που θέτει ο κ. Στουρνάρας όχι μόνο είναι πλαστό, αλλά αποκαλύπτει την φαύλη αντιλαϊκή πολιτική σε όλο της το μεγαλείο".