Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Στο Porto Carras Grand Resort το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου

Σήμερα, Δευτέρα 26/8/2013, τερμάτισε στη Μαρίνα Porto Carras και το τελευταίο από τα 34 σκάφη που έλαβαν μέρος στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, τον θεσμό που σε συνεργασία με το Porto Carras επαναδραστηριοποίησε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.



Με ημέρα εκκίνησης την Κυριακή 25/8/2013, τα σκάφη ανοικτής θαλάσσης ξεκίνησαν στις 11:00 πμ από το λιμάνι της Σκοπέλου. Με κατεύθυνση το λιμάνι του Porto Carras, το οποίο αποτελεί τη βάση του θεσμού καθώς είναι συνυφασμένο με την ιστορία του κυπέλλου «Μέγας Αλέξανδρος», οι 200 και πλέον ιστιοπλόοι θέλοντας να γράψουν και αυτοί το όνομά τους στο έπαθλο θα επιδοθούν εώς τις 29 Αυγούστου μέρα τελευταίας ιστιοδρομίας και τελετή απονομής, σε άκρως τεχνικούς αγώνες.
Τα νερά της Χαλκιδικής για άλλη μια φορά θα φιλοξενήσουν με χαρά τους Πανελλήνιους Αγώνες Ιστιοπλοΐας και το Porto Carras παραμένει αρωγός και θερμός υποστηρικτής των αγώνων αποδεικνύοντάς το έμπρακτα.
Ήταν το 1978 όταν για πρώτη φορά στο θρυλικό συγκρότημα Porto Carras Grand Resort της πανέμορφης Χαλκιδικής, διοργανώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με τον τότε ιδιοκτήτη Γιάννη Καρρά να συμμετέχει σε αυτό. Έκτοτε ο θεσμός καθιερώθηκε λαμβάνοντας παγκόσμιες διαστάσεις και στις άρτιες εγκαταστάσεις του Porto Carras διοργανώθηκαν το 1986 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Γυναικών, το 1987 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Νέων και το 1991 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Guarter Ton.
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι το Porto Carras από το 1995 έχει ιδρύσει τον δικό του Ναυτικό Όμιλο, όπου με επιτυχία κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του διοργανώνει το Κύπελλο Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας Νέων.
Το Porto Carras Grand Resort στηρίζει τον ελληνικό θαλάσσιο αθλητισμό επενδύοντας και αναπτύσσοντας τη δραστηριότητα του Ναυτικού Ομίλου του. Επιπλέον, το Porto Carras Grand Resort – το πιο ολοκληρωμένο συγκρότημα της Ελλάδος σε αθλητικές εγκαταστάσεις, διαθέτει μια από τις αρτιότερες και πλέον σύγχρονες Μαρίνες της Μεσογείου, με 315 θέσεις ελλιμενισμού, Γαλάζια Σημαία και πιστοποίηση ISO 9001.


Το Porto Carras Grand Resort, με τις υψηλού επιπέδου υποδομές και εγκαταστάσεις, αλλά και την εμπειρία που διαθέτει, είναι σε θέση να παρέχει εξαιρετική φιλοξενία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Επιπλέον, η στήριξη του αθλητισμού και του πολιτισμού αποτελεί μία από τις βασικές αρχές που έχει θέσει από την αρχή της λειτουργίας του και συνεχίζει με συνέπεια να υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more