Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

15ος Κλασσικός Γύρος Θεσσαλονίκης και 46ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Όλοι μαζί μπορούμε…  Το σλόγκαν της εποχής.
 Ένα σλόγκαν που αποτυπώνεται  σε πολλές εκφάνσεις της δημόσιας αλλά και προσωπικής μας ζωής. Σε αυτό το πνεύμα ΛΕ.Κ.Α.Μ. (Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας) και Α.Ο.Θ. (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ) ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας την Κυριακή το απόλυτο αυτοκινητιστικό γεγονός της πόλης.
Οι πρόεδροι, Τσάλιος Γιώργος για την ΛΕ.Κ.Α.Μ. και Καραθάνος Οδυσσέας για τον Α.Ο.Θ., σημειώνουν ότι οι δύο λέσχες είναι ¨φίλα προσκείμενες, με κοινά μέλη και στόχους. Έτσι  η ουσιαστικότερη συνεργασία σε κοινή εκδήλωση , ήταν θέμα χρόνου και η υπόσχεση για στενότερη συνεργασία στο μέλλον δεδομένη.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου όσο τα πληρώματα του 46ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. θα «μάχονται» στα ορεινά της Χαλκιδικής διεκδικώντας την νίκη, οι συμμετέχοντες του 15ου Κλασσικού Γύρου Θεσσαλονίκης θα περιηγούνται στον νομό Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ένα διαφορετικό θέαμα στον κόσμο.
Θέαμα από κλασικές κούκλες σε 4 τροχούς, από 30 έως και 80 ετών. Κλασσικά οχήματα περασμένων δεκαετιών που ξυπνούν τις μνήμες στους παλιούς και  προκαλούν αισθητικά τους νεότερους.
Ραντεβού λοιπόν στις 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής στο πλακόστρωτο της Νότια Πύλης της Δ.Ε.Θ.  Πρώτοι, κάτω από την, γνωστή πλέον στους περισσότερους κίτρινη φουσκωτή, αψίδα τερματισμού θα περάσουν οι συμμετέχοντες στο 15ο  Κλασσικό Γύρο Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά οι πρωταγωνιστές του 46ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.
Αριστερά της αψίδας τα Κλασσικά, δεξιά τα αγνωστικά. Μια εικόνα η οποία θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων για πολλά χρόνια.

Μια εικόνα την οποία αξίζει να την δείτε δια ζώσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more