Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Από τον Διευθυντή και τον Σύλλογο διδασκόντων του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών :
1.      Εκφράζουν την αντίθεση και την αγανάκτηση τους για τη κατάργηση των τομέων Υγείας και Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών, στους οποίους φοιτούσε η πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου.
2.      Εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στους συναδέλφους  που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και καταδικάζουν την άδικη και αιφνιδιαστική  απομάκρυνσή τους από το εκπαιδευτικό σύστημα.

3.      Εκφράζουν την αντίθεση τους στην παράγραφο 5 του άρθρου 82 του ν.4172, σύμφωνα με την οποία προκηρύχθηκαν θέσεις  ωρομισθίων  για την ολοκλήρωση της φοίτησης των μαθητών στις ειδικότητες που καταργήθηκαν.   Καλούνται, οι  μέχρι σήμερα συνάδελφοί  μας  που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα -μόνιμοι καθηγητές με οργανική θέση στο σχολείο μας- να εργαστούν με καθεστώς ωρομισθίας, πολύ κατώτερο από αυτό του μόνιμου δημόσιου υπάλληλου.
4.      Θεωρούν άνιση τη μεταχείριση όσων παιδιών θα ήθελαν να ολοκληρώσουν το Λύκειο και να πάρουν απολυτήριο και πτυχίο ειδίκευσης, σύμφωνα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους,  παρακολουθώντας τους τομείς  που καταργήθηκαν . Αντίθετα, οι μαθητές άλλων τομέων έχουν τη δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου  και πτυχίου ειδίκευσης,  χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να φοιτήσουν σε κάποιο ΙΕΚ και να σπαταλήσουν επιπλέον χρόνο (2,5 χρόνια).
Για τους  λόγους αυτούς:
            Ζητάμε την επαναφορά των τομέων Υγείας και Πρόνοιας καθώς και Εφαρμοσμένων Τεχνών και την επιστροφή των συναδέλφων στις θέσεις τους.,

Ο Δ/ντηςΚεχαγιάς Κων/νος
Οι καθηγητές

Αναστασιάδης Α.
Βασιλειάδης Α.
Γρηγοριάδης Α.
Δερμετζόγλου Α.
Ευθυμιάδου Ε.
Ιορδανίδου Μ.
Καλλιοντζή Β.
Καμπάνης Κ.
Καραμίγκος Ε.
Λίμος Λ.
Ντάουλας Σ.
Πασακαλίδης Δ.
Σαμολαδάς Μ.
Σαρηβασίλη Κ.
Τζαφτάνης Θ.
Τουτζάρης Γ.
Τσαβέλη Δ.
Τσακιλιώτη Ε.
Τσακπίνη Θ.
Χ#γεωργίου Μ.
Χατζηαντωνίου Ζ.
Χατζησταύρου Α.
Χρυσικοπούλου Α.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more