Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Εικονοστάσι στη Βουλή για να προσεύχεται ζητά βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.




Άδεια για να τοποθετήσει, με δικά του έξοδα, εικονοστάσι στη Βουλή, ζητάει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κ. Γιοβανόπουλος, Διαβάστε την επιστολή του αναλυτικά
"Απάντηση" στην πρόσφατη πρόταση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση περί προαιρετικής διδασκαλίας των θρησκευτικών στο νέο λύκειο, έδωσε ο συνάδελφος της των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ζητώντας να τοποθετηθεί εικονοστάσι στη Βουλή.
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Γιοβανόπουλος ζητάει να του υποδειχτεί ο χώρος, προκειμένου να τοποθετήσει, με δικά του έξοδα, ένα εικονοστάσι για να μπορούν να προσεύχονται οι βουλευτές.
Επίσης, ζητάει από τον κ. Μεϊμαράκη είτε να δώσει θετική απάντηση στο αίτημα του είτε να φέρει το ζήτημα προς ψήφιση στη Βουλή.
Αναλυτικά η επιστολή
"Κύριε Πρόεδρε,
σας είχα αποστείλει μία επιστολή σχετικά με πρόταση μου περί της αδήριτης ανάγκης ανάρτησης της εικόνας του Τριαδικού Θεού στην αίθουσα της Ολομελείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δυστυχώς δεν μου απαντήσατε. Επανήλθα με νέα επιστολή μου όπου και πάλι δεν έτυχα οιασδήποτε απαντήσεως ολωσδιόλου.
Φρονώ πως δεν μπορώ πλέον να αναμένω κάτι περισσότερο παρά να κοινολογήσω το αίτημα μου στους θεσμικούς φορείς. Είναι αδιανόητο σε μία Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα να διστάζουμε ή να αδρανούμε σε ομολογήσουμε την Πίστη μας με στοιχειώδεις εκφράσεις. Πράξτε σας παρακαλώ το χρέος σας και είτε δώστε θετική λύση στο αίτημα είτε φέρετε το ζήτημα προς ψήφιση στη Βουλή.
Ομοίως αδιανόητο θεωρώ πως σε ένα Μέγαρο Βουλής με στεγασμένα περισσότερα των 22.000 τ.μ. θα έπρεπε άμποτε να αφιερωθεί ένα τετραγωνικό μέτρο στην ίδρυση ενός εικονοστασίου (μια κανδύλα και έναν κηροστάτη σε μια γωνιά, τίποτε περισσότερο). Προσωπικά αναλαμβάνω όλα τα έξοδα αρκεί να λάβω τη θετική σας απάντηση και να υποδειχτεί ο χώρος, κατόπιν δε ας αναλάβουν αρμοδιότεροι εμού (εκ της Αρχιεπισκοπής) τα δέοντα της μορφής και του θεολογικού περιεχομένου. Θα σας ευφημούν γενεές Ελλήνων. Αναλάβετε την πρωτοβουλία τολμήστε, δώστε στίγμα ελπίδας στους αιρετούς και τους απανταχού συνέλληνες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more