Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Διονύσης Σταμενίτης: « Απαραίτητη η αλλαγή του τρόπου μετάκλησης των εποχικών εργατών στην αγροτική οικονομία ».




«Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΓΑ»


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΓΑ πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης με κεντρικό θέμα την αλλαγή του τρόπου μετάκλησης των εποχικών  εργατών στην αγροτική οικονομία.
Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης στάθηκε στο ποσό που απαιτείται να προκαταβάλει ο παραγωγός για κάθε μετακλητό εργάτη από τρίτη χώρα ( 1.780 ευρώ για 6 μήνες για άτομα μέχρι 25 ετών και 2.040 ευρώ για άτομα άνω των 25 ετών), τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η λαθραία εργασία πολιτών από τρίτες χώρες, οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα με τουριστική βίζα. Το γεγονός αυτό έχει ως άμεση συνέπεια φαινόμενα όπως, η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή, η ανομία και παράλληλα με την εφαρμογή της φορολογίας των αγροτών με βιβλία εσόδων – εξόδων προκαλεί αδιέξοδο πρόβλημα.

Ο Βουλευτής κατέθεσε πρόταση η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μείωση της προκαταβολής και την παροχή δυνατότητας για πολλαπλούς εργοδότες, με σκοπό την αύξηση την ελάφρυνση των παραγωγών, την αύξηση των εσόδων του ΟΓΑ και των ταμείων του κράτους και παράλληλα εξασφαλίζει και την απαραίτητη μονιμότητα στην παραγωγική εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more