Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

περιλαμβάνει, προκειμένου να ενταχθεί κάποιος σ’ αυτήν, είναι ανέφικτοι και μη πραγματοποιήσιμοι. Δεν μπορεί σε σύνολο 38.000 οφειλετών στον ΟΑΕΕ να έχουν προσέλθει μόλις 7.000 ασφαλισμένοι για αίτηση ρύθμισης. Στο γραφείο του ΟΑΕΕ Γιαννιτσών επί συνόλου 3800 ασφαλισμένων, το 50% αυτών έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής μόνο  16 άτομα για ρύθμιση, δηλαδή ούτε το 2%.   Ευθέως γεννάται το ερώτημα, πως θα αποκτήσει ρευστότητα ο ΟΑΕΕ και πως θα πληρώσει τις συντάξεις;


ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΗΜΑ SOS

Επειδή η επιβίωση μας και παράλληλα του ταμείου μας είναι μονόδρομος, ζητάμε επιτέλους να μας ακούσετε.
Ακούστε τη φωνή της λογικής που λέει 3 απλά πράγματα προκειμένου να πάρουμε ανάσα ζωής εμείς και να μπουν στο ταμείο (ΟΑΕΕ) μας σίγουρα και υγιή χρήματα.
Συγκεκριμένα προτείνουμε:
Α) Πάγωμα και αποποινικοποίηση των οφειλών. Επιλογή του οφειλέτη για την σταδιακή αποπληρωμή τους είτε με την τμηματική καταβολή τους είτε με την τμηματική αφαίρεση του ποσού από την σύνταξη του.
Β) Αφαίρεση από τον οφειλέτη του ποσού που αναλογεί στις εισφορές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το διάστημα που αυτή δεν παρέχεται και διαχωρισμός της εισφοράς σε κλάδο σύνταξης και σε κλάδο υγείας ξεχωριστά με σκοπό να μπορούν όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Γ) Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασφαλισμένου.
Τα σημειώματα που έχουν σταλεί από τον ΟΑΕΕ για αναγκαστικά μέτρα δυστυχώς φέρνουν αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα. Μόνο οργή και αγανάκτηση έχουν επιφέρει στο σύνολο του εμπορικού κόσμου. Εμείς απλώς θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα για να μην έρθουν άσχημες και απρόβλεπτες καταστάσεις και εξελίξεις.

Περιμένοντας την απάντηση σας για οτιδήποτε θα επιφέρει λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more