Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αδέσποτος δεν θα πάει στην Έκθεση …

Η είδηση από τον τοπικό τύπο : Στην Κρύα Βρύση του νομού Πέλλας, οι δρόμοι γέμισαν πτώματα αδέσποτων σκύλων, παραμονή της έναρξης της Γεωργικής Έκθεσης. Η συνήθης τακτική της ντροπής. Ένας ιδιοκτήτης  σκύλου που χάθηκε μεταξύ αυτών,  κατέθεσε μήνυση,  κάποιος άλλος προσφέρει χρήματα σ’ όποιον δώσει πληροφορίες για τη σύλληψη των δραστών*.

Οι φορείς εξουσίας όπως πάντα,  δεν έχουν ιδέα.
 Στα αστυνομικά τμήματα όλοι βαριούνται αυτές τις υποθέσεις.         
Κι όμως ο Αδέσποτος στην Κρύα Βρύση κούρνιασε λίγους μήνες πριν στις  παιδικές καρδιές … Παιδιά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, έκαναν μία εξαιρετική παρουσίαση στην λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος  της περσινής  χρονιάς : (http://www.youtube.com/watch?v=bF-oG85na9A )
Αλλά τη νύχτα τα παιδιά κοιμούνται ... Ονειρεύονται τις μέρες που οι ενήλικες συγχωριανοί τους  δεν  θα  ετοιμάζουν Γεωργικές Εκθέσεις, καρναβάλια κι άλλες φιέστες  ξεκινώντας την καθαριότητα του χωριού με φόλες.
Τη  νύχτα τα παιδιά κοιμούνται. Δεν βλέπουν τις φυσιογνωμίες των δολοφόνων που σκορπίζουν το μαρτυρικό θάνατο. Δεν ακούνε τα συνωμοτικά λόγια των υπανθρώπων.
Τη νύχτα τα παιδιά κοιμούνται. Δεν είναι ώρα αυτή  να εξηγήσουν τα αυτονόητα:  Πως η ζωή ας πούμε, δεν προχωράει με διοργανώσεις που τις αμαυρώνει φρίκη.  Η ζωή απαιτεί πολιτισμό κι Ανθρωπιά.
Τη νύχτα τα παιδιά κοιμούνται.  Τίποτε στα όνειρά τους δεν μυρίζει σαπίλα, τίποτε δεν θυμίζει βόθρο . Κι αν ήξεραν  ποια ήταν τα χέρια με τα δηλητήρια σίγουρα θα τα δάγκωναν μέχρι να τρέξει αίμα.
Κοιμούνται τα παιδιά και  ποιος θα τα ξυπνήσει…  Να τα μαζέψει στην πλατεία να βγάλουν τη γλώσσα στους άθλιους που μας κάνουν να ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους. Γιατί περίσσεψαν και τα λόγια και η ντροπή. Έμεινε μόνο η νύχτα.
Για το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών,  Κική Δημητριάδου

O κ.Νίκος Κοτσαμπουικίδης προσφέρει 300 ευρώ,  τηλ 6978 092760 (whats  up)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more