Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μουσική εκδήλωση στην Καλλικράτεια

Με  επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ολοκληρώθηκε το χορωδιακό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου της 7ης  Σεπτεμβρίου 2013, στην κεντρική πλατεία της Νέας Καλλικράτειας με συνοδεία ρεμπέτικης κομπανίας και την συμμετοχή της δημοτικής χορωδίας Κέρκυρας «Δημόδοκος».

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον  Εμπορικό, τον Πολιτιστικό και τον Σύλλογο ΑΜΕΑ «Όμορφη Ζωή» της Νέας Καλλικράτειας, διοργάνωσαν μια υπέροχη μουσική βραδιά με τραγούδια των μεγάλων εκφραστών του ρεμπέτικου τραγουδιού,  Βαμβακάρη και Τσιτσάνη.


 Υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Δήμητρας Καλογεροπούλου, η δημοτική χορωδία της Κέρκυρας που φέρει το όνομα «Δημόδοκος», το όνομα δηλαδή του τυφλού αοιδού που αναφέρεται από τον  Όμηρο πως ζούσε στην αυλή του Αλκινόου βασιλιά των Φαιάκων, μάγεψε με τα τραγούδια της τους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής που είχαν κατακλύσει από νωρίς το χώρο της εκδήλωσης.
          
          Ο σκοπός της μουσικής εκδήλωσης ήταν στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, να ανοίγουμε οδούς επικοινωνίας με τους δημότες και τους επισκέπτες, να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν την Χαλκιδική μας και φυσικό επόμενο είναι, η ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων, η τόνωση της τοπικής αγοράς ιδιαίτερα όσον αφορά τα εστιατόρια, τα εμπορικά και γενικά την «ζωή» που προσδίδει μια τέτοια εκδήλωση.
 
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής Γεώργιος πριν την έναρξη της μουσικής εκδήλωσης τόνισε «Σε περίοδο κρίσης, κάποιοι θεωρούν παράταιρες τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, νομίζοντας ότι αυτές έρχονται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα, και κλείνονται στο καβούκι τους απογοητευμένοι.
Όμως, εμείς πιστεύουμε ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με μιζέρια και ηττοπάθεια αλλά με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Σ’ αυτό το πνεύμα εντάσσεται και η αποψινή διοργάνωση, που αποσκοπεί στην ηθική και οικονομική τόνωση των τοπικών επιχειρηματιών αλλά και στην κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση των συμπολιτών μας με Ειδικές Ανάγκες.
Κορωνίδα της εκδήλωσής μας αποτελεί η φημισμένη Δημοτική Χορωδία της Κέρκυρας «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ», η οποία είναι σήμερα εδώ αφιλοκερδώς και την ευχαριστούμε για την τιμητική παρουσία της, όπως ευχαριστούμε και τους τοπικούς συλλόγους πολιτιστικό , εμπορικό και το σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καλλικράτειας για την πολύτιμη συνεργασία τους.
Ως επικεφαλής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σάς βεβαιώνω ότι η ευαισθησία μας και τα ανακλαστικά μας σε επιχειρηματικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, που αναβαθμίζουν το επίπεδο του τόπου μας, παραμένουν αμείωτα.
 Σας ευχαριστώ και  εύχομαι σε όλους καλή διασκέδαση».


Με το πέρας της εκδήλωσης, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στο πρόεδρο της χορωδίας κο Αντώνη Μάμαλο, ως ανάμνηση της παρουσίας της στην Χαλκιδική και για την αξιοθαύμαστη δουλειά που επιτελούν στην δημοτική χορωδία της Κέρκυρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more