Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τρινκιέρι: «Ή σκοτώνουμε τους Τούρκους ή τους γιατρεύουμε»


Τρινκιέρι: «Ή σκοτώνουμε τους Τούρκους ή τους γιατρεύουμε»
O ομοσπονδιακός προπονητής Αντρέα Τρινκιέρι.Πηγή: INTIME SPORTS
Στο ξενοδοχείο της Εθνικής ομάδας στο Πόρτοροζ, που βρίσκεται 16 χιλιόμετρα έξω από το Κόπερ, παντού βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα. Η διάθεση είναι εξαιρετική και όπως τόνισε ο Αντρέα Τρινκιέρι μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Σλοβενία, η ομάδα βγάζει υγεία!

Γεγονός που κάνει τον ιταλό προπονητή ευτυχή. Η υγεία όμως του Βασίλη Σπανούλη είναι εκείνη που προκαλεί ανησυχία, καθώς ο ηγέτης της Εθνικής ομάδας υπέστη το βράδυ της Πέμπτης (5/9) στον αγώνα με τους Ρώσους διάστρεμμα στην ποδοκνημική. Ο Τρινκιέρι πάντως στη συνάντηση του με τα Media φρόντισε να βγάλει προς τα έξω ηρεμία και απόλυτη ψυχραιμία και επικεντρώθηκε στον αγώνα με την Τουρκία που είναι πολύ σημαντικός για την πορεία της Εθνικής.

«Ή τους σκοτώνουμε ή τους γιατρεύουμε» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος τόνισε ό,τι περιμένει από την Τουρκία να είναι πολύ καλύτερη σε όλα τα επίπεδα. Και ομαδικά, και ατομικά, και σε μαχητικότητα. Σε όλα! Μάλιστα έκανε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για την αυριανή (22.00 ΑΝΤ1, ΟΤΕ TV) αντίπαλο της Εθνικής ομάδας, η οποία προς το παρόν έχει απογοητεύσει. «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουν μεγάλα κορμιά, σε αναγκάζουν να παίζεις ένα διαφορετικό μπάσκετ και έχασαν από δύο ομάδες που παίζουν διαφορετικά από μας. Σκεφτείτε το αυτό. Είναι δύο δύο ομάδες γρήγορες και κοντές. Εμείς δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Επομένως θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να κερδίσουμε αύριο. Θα είναι δύσκολο ματς» εξήγησε ο Τρινκιέρι που τόνισε ακόμη: «Η Τουρκία είναι μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Είναι απλό τι μπορεί να συμβεί: μπορούμε είτε να τους νικήσουμε και να τους σκοτώσουμε, είτε να τους κάνουμε να γιατρευτούν. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση γιατί πιστεύω πως οι Τούρκοι θα κάνουν το καλύτερο παιχνίδι τους».

Ο Τρινκιέρι όπως ήταν αναμενόμενο ρωτήθηκε για την κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη και αποκάλυψε πως ο άσος του Ολυμπιακού όλη τη νύχτα έκανε θεραπεία για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Αυτό θα είναι αύριο με την Τουρκία; Θα είναι την Κυριακή με την Ιταλία; Ο Ιταλός προπονητής απέφυγε να απαντήσει: «Αυτό που με βοηθά πολύ να νιώθω αυτοπεποίθηση είναι πως το ιατρικό μας τιμ δούλεψαν όλο το βράδυ με τον Σπανούλη. Κι όταν λέω όλο το βράδυ, εννοώ όλο το βράδυ. Όχι μέχρι τη 1.00 τη νύχτα. Έκαναν απίστευτη δουλειά. Δεν είναι κάτι σοβαρό, ένα διάστρεμμα είναι, αλλά έχω τη φιλοσοφία να πιέζω ποτέ έναν παίκτη από σεβασμό απέναντί του. Στο μυαλό μου έχω εναλλακτικά πλάνα δράσης. Η ομάδα είναι έτοιμη να καλύψει το κενό ενός από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ. Είναι μεγάλη απώλεια, αλλά δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι, γιατί τα παράπονα φέρνουν αρνητική ενέργεια. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης, αλλά θα πρέπει τη δουλειά του να την κάνουν όλοι οι υπόλοιποι.
Μιλώντας για θετικά που κρατά από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας ο προπονητής της Εθνικής είπε: «Το καλό είναι πως είμαστε υγιείς μέσα στην ομάδα. Υγιείς στα πρόσωπα των παικτών. Είναι δύσκολο να κάνεις επιλογές. Χθες δεν ήθελα να ρισκάρω παίζοντας με ψηλά σχήματα απέναντι στη Ρωσία κι έτσι θυσίασα έναν καλό παίκτη σαν τον Μπουρούση. Σήμερα κοίταξα τον Γιάννη στο πρόσωπο και ξέρω ότι κατάλαβε την επιλογή μου. Αύριο θα είναι το δικό του παιχνίδι απέναντι σε μεγάλα κορμιά. Στα σχέδιά μου είναι και ο Καββαδάς, θα χρειαστούμε τη δύναμή του. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες που έχουμε, γιατί πάντα προσπαθούν».

Ακόμη αναφέρθηκε στα σφυρίγματα των διαιτητών, επικαλούμενος τα δεδομένα που ισχύουν στην Ευρωλίγκα: «Βλέποντας πώς πηγαίνει η διοργάνωση ανησυχώ λίγο. Είχαν πει πως θα «καθαρίσουν» το παιχνίδι, όμως βλέπω πολλές επαφές που δεν επιτρέπονται στην Ευρωλίγκα. Σε μια τέτοια επαφή σε κατάσταση αιφνιδιασμού τραυματίστηκε και ο Βασίλης (Σπανούλης). Οι διαιτητές δεν δίνουν το στίγμα τους για τον τρόπο που θα σφυρίξουν από την αρχή. Δεν παραπονιέμαι, αλλά προσπαθώ να βρω την ισορροπία για να πω στους παίκτες μου πώς θα αντιδράσουν».

Τέλος ρωτήθηκε για την Εθνική ομάδα της πατρίδας του που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα την Κυριακή, αλλά ο Τρινκιέρι δεν ήθελε να απαντήσει τονίζοντας πως ο μεθαυριανός αγώνας είναι στο μυαλό του κάτι πολύ μακρινό. Έτσι είπε απλά τα αυτονόητα: «Παίζει πολύ καλά, βάζει πολλά σουτ, έχει πάρα πολύ θετική ενέργεια και θα δούμε… Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την Ιταλία ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more