Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοι θα εκλέγονταν στον Δήμο Αλμωπίας αν γινόντουσαν οι Δημοτικές εκλογές με το νέο σύστημα




 
Αντιδράσεις προκαλούν οι προτάσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Για να σας δώσουμε μια εικόνα, ερευνήσαμε, συζητήσαμε και φτιάξαμε ένα σκαρίφημα των προηγούμενων Δημοτικών Εκλογών στην Αλμωπία για ποιοι θα εκλέγονταν Δημοτικοί σύμβουλοι. Καταρχήν στην Αλμωπία Δήμαρχος θα είχε βγει ο Δημήτρης Πασόης με νίκη στον δεύτερο γύρο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα είχαν εκλεγεί θα ήταν οι ακόλουθοι:

Από την Δημοτική ενότητα Εξαπλατάνου που βγάζει 7 συμβούλους θα έβγαιναν οι εξής
1)        Τραπεζανίδης Γεώργιος
2)        Καλδερεμτζή Δέσποινα
3)        Αντωνιάδης Βασίλειος
4)        Χουρσόγλου Χρήστος
5)        Νιβουρλής Χρήστος
6)        Αραμπατζής Αναστάσιος
7)        Λεμονίδης Γεώργιος

Λόγω  του θανάτου του τέως αντιδημάρχου Εξαπλατάνου και εκλεγμένου το 2010 Βασίλη Αντωνιάδη την θέση θα έπαιρνε ο Δεμιρτζίδης Θωμάς (Μάκης) που είναι και σήμερα εκλεγμένος. Έτσι αναφορικά με τον Δήμο Εξαπλατάνου θα είχαμε τρεις δημοτικούς συμβούλους από την παράταξη του κου Πασόη, τρεις από τον συνδυασμό του κου Μπίνου και μόνο ένα από το συνδυασμό του κου Ζέρζη αν και θα είχε βγει ο Βασίλης Αντωνιάδης. Επιλαχόντες θα ήταν ο κος Τέλης Λαμπρίδης και ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος κος Κετικίδης.
Στην Δημοτική ενότητα Αριδαίας θα είχαν εκλεγεί οι εξής:
1)      Πέτρος Ζέρζης
2)      Χρήστος Μπίνος
3)      Κόϊος Πασχάλης
4)      Ζιάκα-Βαλιανάτου Μαρία-Κωνσταντίνα (Μαρτίνα)
5)      Σπελέτας Ματθαίος
6)      Ιωαννίδης Ιωάννης (Τσέχος)
7)      Αποστολίδης Νικόλαος
8)      Μπαγκή Αικατερίνη
9)      Τζιβιτζίδης Γεώργιος
10)   Ταγκαλίδης Γεώργιος
11)   Τσαβδάρης Αναστάσιος
12)   Κανονίδης Βασίλειος
13)   Δεμίρης Πρόδρομος
14)   Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
15)   Δούκα Αθηνά
16)   Θεοδωρίδης Αναστάσιος (Τσερκέζος)
17)   Χασάπης Γεώργιος
18)   Γούδης Δημήτριος
19)   Σπρίτος Χρήστος
20)   Τζέκος Πέτρος

Εκτός θα έμεναν ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Νικολαΐδης όπως και ο αντιδήμαρχος κος Χρήστου από τον συνδυασμό του Δημήτρη Πασόη.
Οι συσχετισμοί
Οι συσχετισμοί θα ήταν οι εξής: Από τον συνδυασμό του Δημάρχου Δημήτρη Πασόη συνολικά θα είχαν εκλεγεί 12 Δημοτικοί σύμβουλοι. Από το συνδυασμό του Πέτρου Ζέρζη θα είχαν εκλεγεί 8 δημοτικοί σύμβουλοι και από τον συνδυασμό του τρίτου Τάκη Μπίνου θα είχαν εκλεγεί 7 Δημοτικοί σύμβουλοι. Άρα για να είχε άνετη πλειοψηφία ο σημερινός συνδυασμός του Δημήτρη Πασόη θα έπρεπε να συνεργαστεί το πιθανότερο με τον συνδυασμό του Τάκη Μπίνου με την παραχώρηση θέσεων και σε αυτό το συνδυασμό. Με λίγα λόγια φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι ο νέος εκλογικός νόμος εξυπηρετεί περισσότερο τις αντιπολιτεύσεις.

3 σχόλια:

  1. Θα τα έβρισκε ο Πασόης με τον Μπίνο και θα είχαμε αντιδημάρχους Χουρσόγλου και Αποστολίδη και πρόεδρο στα Λουτρά τον Πασχάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai gia to dimo pellas parakalo. Na gelasoume ligo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more