Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο διάσημος μάγειρας Τάσος Χατζηαργυρίου επιστέφει με συνταγή που σπάει κόκκαλα!

 
Εμείς, κυρίες και κύριοι εμείς! Είμαι και πάλι μαζί σας. Μπορεί να πέρασε περίπου ένας μήνας από την τελευταία μου συνταγή στο www.meapopsi.gr αλλά μην ξεχνάτε ότι είμαι ο πρώτος μάγειρας σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Σκιάθου, το οποίο δεν αναφέρω για να μην νομίζετε μερικοί έξυπνοι ότι κάνω αβάντες, και τον Αύγουστο έχουμε ΔΟΥΛΕΙΑ! Ξέρουν μερικοί τι θα πει Δουλεια! Τέλος πάντων. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε κοτοπουλάκι χωρίς λίπος μιας και πρέπει να προσέξουμε. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα ακόλουθα:


  • 1 μέτριο προς μεγάλο κοτόπουλο, βάρους περίπου 1.500 γρ., κατά προτίμηση ελεύθερης βοσκής ή βιολογικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • από 2 - 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι και φρέσκο δεντρολίβανο (αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ξερά και αναζητήστε φρέσκα, σε συσκευασμένα μικρά ματσάκια στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ και σε καλά μανάβικα, ή σε γλαστράκια στα φυτώρια)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 κουτάκι από μπίρα (διπλό)
Τα παραπάνω είναι για 4 με 6 μερίδες γιατί αμά κάτσει και ο φίλος μου ο Χρήστος ο Δημητριάδης στο τραπέζι δεν θα αφήσει τίποτα. Πλάκα κάνω. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε:
 Βγάλτε την σαβούρα από το κοτόπουλο. Εντόσθια εξω. Βάζετε με τα χέρια σας αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω για να δωθεί νοστιμιά. Το νου σας ο φούρνος στους 180 βαθμούς για προθέρμανση. Η μαγκιά είναι να πάρετε ένα μπολ και μέσα να βάλτε ελαιόλαδο(κανά καλό όχι κανά κατακάθι) ζάχαρη, μουστάρδα, πάπρικα. Ανακατεύψτε καλά και μετά με ένα πινέλο αλείφετε όλο το κοτόπουλο. Πάρτε ένα κουτάκι μπύρα και βάλτε στο στο κέντρο της λαμαρίνας. Από πάνω φορέστε το κοτόπουλο με το άνοιγμα κοιλιάς ώστε να σταθεί όρθιο και να ψηθεί περιμετρικά. Θα δείτε ότι η μπύρα εξατμίζεται με το ψήφισμο και θα δοθεί μια γεύση να γλύφετε τα δάχτυλα σας. Βάλτε το ταψί  σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου (για να χωρέσει το όρθιο κοτόπουλο) και ψήστε το  για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό και, καθώς ψήνεται ομοιόμορφα, το κοτόπουλο ροδίζει ωραία και περιμετρικά και ψήνεται καλά μέχρι το εσωτερικό του.
Αφαιρέστε προσεκτικά το κουτάκι του αναψυκτικού και πετάξτε  μαζί με όση μπίρα έχει μείνει μέσα. 
Κόψτε το κοτόπουλο σε μερίκες και καλή σας όρεξη!

8 σχόλια:

  1. αν δεν τρωγεται θα φαει εσενα ο Δημητριαδησ κανονισε να ιεναι νοστιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωπωπω ρε μαγειρα τι δουλευταρας εισαι!!!! Πες μας σε ποιο χερι εβγαλες καλους απο το.............


    ....................κρατημα της κουταλας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω λεω βγαλτε την σαβουρα τον μαγειρα απο την Σκιαθο να δουλεψει κανενας σωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mageira min ptoeise apo tipota. synexise me tis super syntages!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μαγειρα κοιτα να μην κυκλοφορεις βραδυ και αν τυχον βγεις να εχεις την ταυτοτητα στο στομα γιατι υπαρχει κινδυνος να σε περασουν για μεταναστη και φας καμια μπουφλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mageira ase tis avantes kai pes mas se poio ksenodoxeio eisai wste na min patisoume gia fagito giati ama mageireueis auta pou grafeis kahkame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. που χαθηκες ρε μαγειρα??? μηπως εφαγες καμια φαπα?? ανυπομονουμε να δουμε τις συνταγες σου τωρα που ειμαστε σε διαιτα να μας κοψουν την ορεξη!!

    ρε μαγειρα εσυ που εισαι ξακουστος και διασημος αρχιμαγειρας πες μας πως γινονται οι νεροβραστες φακες??? σιγουρα ειναι η κορυφαια σου συνταγη και παντα τις πετυχαινεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μαγειρα σε ποια τρυπα κρυφτηκες ρε? σαν τις στρουθοκαμηλους! ή καταλαβες οτι ο κοσμος δεν γουσταρει τις συνταγες σου γιατι ακομα και τα παιδια νηπιαγωγιου τις φτιαχνουν οποτε καλα εκανες και σταματησες να ανεβαζεις ή επεσαν πολλες φαπες και ασε τα δηθεν οτι κουραστηκες στην δουλεια στο νησι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more