Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πανελλήνιοι Αγώνες Ιστιοπλοΐας & Κύπελλο Βορείου Αιγαίου

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν οι φετινοί Πανελλήνιοι αγώνες Ιστιοπλοΐας και το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου - «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο αναβίωσε μετά από δώδεκα χρόνια, για σκάφη ανοιχτής θαλάσσης κατά τις ημέρες 25 εως 29 Αυγούστου 2013.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 25 Αυγούστου από τη Σκόπελο και στη συνέχεια με λιμάνι το Porto Carras Grand Resort ο στόλος επιδόθηκε σε τεχνικούς αγώνες (πρίμα – όρτσα – τρίγωνο) συγκεντρώνοντας, για μια ακόμα χρονιά, το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος.


Στη διοργάνωση συμμετείχαν 36 σκάφη διεκδικώντας τα έπαθλα.
To ACES άφησε πίσω του, έστω σε μικρή απόσταση το ELLINIXX και το ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, που φλέρταραν με το έπαθλο, το οποίο ξαναήρθε στα χέρια του Ν.Ο.Θ, μετά το 2001 και τη νίκη του Τούρκικου INDEFIX της Νάζλι Ιμρέ. Το σκάφος των Μάρκου Χατζηκυριάκη, Άρη Βενέτη και Μάκη Κουρτέση, κέρδισε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, παίρνοντας τον τίτλο από το ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ.
Στα IRC, το κύπελλο ‘’Σάββας Γεωργίου’’ της Ε.Ι.Ο άλλαξε χέρια και από το BAXIMUS πήγε στο JINETERA, με το Θάνο Ανδρόνικο στο τιμόνι. Παράλληλα το JINETERA που ανελλιπώς συμμετέχει στους αγώνες, κατέκτησε και το Κύπελλο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄. Στα ORC Club, τα οποία αποκαλούνται και ‘’μικρά σκάφη’’, ο μεγαλύτερος σε ηλικία ιστιοπλόος των αγώνων, κ. Νότης Μπατσής, ήταν ο ‘’καπετάνιος’’ της κατηγορίας από την αρχή, ενώ στο τέλος και εν μέσω συμμετοχής 10 σκαφών, έφερε το ‘’DE MAR A MAR’’ σε νικηφόρα ρότα.
Στις 29 Αυγούστου με την ολοκλήρωση των αγώνων διοργανώθηκε η τελετή λήξης στη Μαρίνα Porto Carras όπου οι συμμετέχοντες και οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν σνακ και γευστικά εδέσματα από τον θεσπέσιο μπουφέ που υπήρχε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Μαρίνα, προαύλιο του εκθεσιακού κέντρου “Olympic Hall” με θέα τα πολυτελή σκάφη και τα ιστιοπλοϊκά.

Το Porto Carras Grand Resort, με τις υψηλού επιπέδου υποδομές και εγκαταστάσεις, αλλά και την εμπειρία που διαθέτει, είναι σε θέση να παρέχει εξαιρετική φιλοξενία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Επιπλέον, η στήριξη του αθλητισμού και του πολιτισμού αποτελεί μία από τις βασικές αρχές που έχει θέσει από την αρχή της λειτουργίας του και συνεχίζει με συνέπεια να υπηρετεί.

Ήταν το 1978 όταν για πρώτη φορά στο θρυλικό συγκρότημα Porto Carras Grand Resort της πανέμορφης Χαλκιδικής, διοργανώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με τον τότε ιδιοκτήτη Γιάννη Καρρά να συμμετέχει σε αυτό. Έκτοτε ο θεσμός καθιερώθηκε, λαμβάνοντας παγκόσμιες διαστάσεις και στις άρτιες εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς διοργανώθηκαν το 1986 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Γυναικών, το 1987 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Νέων και το 1991 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Guarter Ton. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Πόρτο Καρράς από το 1995 έχει ιδρύσει τον δικό του Ναυτικό Όμιλο, όπου με επιτυχία κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του διοργανώνει το Κύπελλο Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας Νέων.

Το Porto Carras Grand Resort στηρίζει τον ελληνικό θαλάσσιο αθλητισμό επενδύοντας και αναπτύσσοντας τη δραστηριότητα του Ναυτικού Ομίλου του. Στο πολυτελές αυτό συγκρότημα, λειτουργεί επίσης και η καταδυτική ακαδημία Ποσειδών με άριστο και προσεγμένο εξοπλισμό κατάδυσης. Επιπλέον, το Porto Carras Grand Resort – το πιο ολοκληρωμένο συγκρότημα της Ελλάδος σε αθλητικές εγκαταστάσεις, διαθέτει μια από τις αρτιότερες και πλέον σύγχρονες Μαρίνες της Μεσογείου, με 315 θέσεις ελλιμενισμού, Γαλάζια Σημαία και ISO 9001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more