Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

H επίθεση στη Δαμασκό φέρνει τη Δευτέρα Παρουσία!

«Θα δείτε, η Δαμασκός θα σταματήσει να είναι πόλη και θα μετατραπεί σε σωρό από ερείπια και οι γειτονιές της θα ερημώσουν για πάντα»...

Αυτό το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο του Ισαΐα είναι ένα από τα βιβλικά κείμενα που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των φανατικών χριστιανών, ειδικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου... ευδοκιμεί το συγκεκριμένο άθλημα.

Η Δαμασκός και η Συρία δεν είναι τυχαίες περιοχές για τους χριστιανούς, καθώς έρχονται δεύτερες μόνο πίσω από την Ιερουσαλήμ. Το Πατριαρχείο της Αντιόχειας, που αφορούσε την περιοχή από το σημερινό Χαλέπι ως και ένα τμήμα της νότιας Τουρκίας, ήταν βασικό καταφύγιο για τους διωκόμενους στο Ισραήλ χριστιανούς.

Ο ίδιος ο Ιησούς δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη Συρία, αλλά ο Παύλος κατά την Καινή Διαθήκη είχε ένα αποκαλυπτικό όραμα πλησιάζοντάς την Δαμασκό, μετά το οποίο τυφλώθηκε προσωρινά και το οποίο τον οδήγησε να ασπαστεί το χριστιανισμό.

Πολλά blog και έντυπα έχουν αρχίσει να αναπαράγουν τέτοιες αναφορές στην καταστροφή της Δαμασκού ως «απόδειξη» ότι -για μία ακόμη φορά- το τέλος του κόσμου είναι κοντά, προκειμένου να μαγνητίσουν το κοινό τους.

«Οι τελευταίες ημέρες έρχονται όπως έχει προφητευτεί από παλιά», γράφει ένα blog, ενώ άλλο που ανήκει σε ομάδα που περιμένει εναγωνίως τη Δευτέρα Παρουσία αναφέρει: «με τους τρομοκράτες που επιχειρούν έξω από τη Δαμασκό να συγκεντρώνουν πολεμοφόδια στα σύνορα με το Ισραήλ, αναμένοντας νέο πόλεμο στο εγγύς μέλλον, ίσως δεν μένει πολύς καιρός μέχρι να γίνει πραγματικότητα αυτή η αναφορά του Ισαΐα».

Οι σοβαροί άνθρωποι... μειδιούν με τα παραπάνω, καθώς οι βιβλικές αναφορές σε καταστροφές πόλεων και λαών γειτονικών στο Ισραήλ είναι αμέτρητες, για τη Μοάμπ, τη Βαβυλώνα, την Αίγυπτο, την Τύρο κτλ. Αλλά υπάρχουν πάντα εύπιστοι έτοιμοι στην καλύτερη περίπτωση να φτιάξουν καταφύγια στην αυλή τους...
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more