Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ME ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΦΙΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ STIS 30.8.2013

Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 και ώρα 12.00 στο χώρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, συνάντηση αντιπροσωπειών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και του Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου από το Afyon Karahisar.
Η τουρκική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από δεκαοχτώ τομεάρχες  του Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου από το Afyon Karahisar, συνοδεύονταν από τον Τούρκο Γενικό Εμπορικό Ακόλουθο του προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, κο Kemal Sinan Tuzun και από τον Γενικό Γραμματέα των Επιμελητηρίων της Τουρκίας, κο Suleyman Ugur Unsoy.



Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων, με σκοπό την διευκόλυνση των επιχειρηματικών συνεργασιών και γενικότερα των οικονομικών σχέσεων του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.

Εξετάσθηκαν τομείς συνεργασίας όπως οι εκθέσεις, οι διακλαδικές ανταλλαγές, οι τουριστικές δραστηριότητες, οι συμπαραγωγές και οι κοινές εξαγωγικές δράσεις. Τονίστηκε η ανάγκη οι επιχειρήσεις της Ελλάδος και της Τουρκίας  να σχεδιάζουν βιώσιμες πολιτικές και να δρουν με βάση ένα ευρύ οικονομικό φάσμα από τη Μέση Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια και την ΕΕ, και όχι για τα στενά όρια της εθνικής αγοράς κάθε χώρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής Γεώργιος ενημέρωσε για τη κατάσταση που διέρχονται οι επιχειρήσεις και η χώρα μας με την οικονομική κρίση και διατύπωσε την αναγκαιότητα ανάπτυξης της συνεργασίας των δυο Επιμελητηρίων στη βάση της αμοιβαιότητας και του κοινού συμφέροντος. Από την πλευρά τους τόσο ο Γενικός Εμπορικός ακόλουθος του προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κος Kemal Sinan Tuzun, όσο και ο Γενικός Γραμματέας των Επιμελητηρίων της Τουρκίας, κος Suleyman Ugur Unsoy  αφού αναφέρθηκαν στη σημασία της συνεργασίας των δύο λαών γειτόνων, ανέπτυξαν την ανάγκη για ανταλλαγή επιχειρηματικών επισκέψεων και για γενικότερη βελτίωση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των δυο χωρών.

Η τουρκική αντιπροσωπεία πρότεινε την αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων, με στόχο τη σύσφιγξη των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών.

Οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ τους. 


   


                                                                        Με εκτίμηση
                                                                       



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more