Έχει γεύση πιο γλυκιά απ’ αυτή του λευκού και χωρίς έντονη μυρουδιά
Είναι ένα νέο είδος σκόρδου που έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και χρησιμοποιείται ήδη στους χώρους της γαστρονομίας.
Προέρχεται από την Ταϊλάνδη και την Κορέα, έχει κατακτήσει την Αμερική και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ένθερμους υποστηρικτές και στην Ευρώπη.
Το μαύρο σκόρδο, είναι:
- ένα 100 % φυσικό προϊόν χωρίς προσθήκη χημικών ή συντηρητικών,
-προέρχεται από τη διαδικασία ζύμωσης σε υψηλές θερμοκρασίες για περίπου 1 μήνα.
-έχει γεύση πιο γλυκιά από του κλασικού σκόρδου, ενώ στερείται της έντονης, δυσάρεστης μυρωδιάς.
Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης στις σαλάτες, στο κρέας και στα ζυμαρικά και οι ειδικοί λένε ότι έχει τις ίδιες ακριβώς θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό σκόρδο.
Επίσης περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών, προλαμβάνει κάποιες μορφές καρκίνου και θεωρείται η σύγχρονη » υπερτροφή » από τους ειδικούς.
Κοστίζει περίπου 5 ευρώ και διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου