Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αθώο το αυγό για την αύξηση της χοληστερίνης



Αθώο το αυγό για την αύξηση της χοληστερίνης
Για χρόνια οι ασθενείς με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης απέφευγαν την κατανάλωση τροφών που περιείχαν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, όπως παραδείγματος χάριν τα αβγά και οι γαρίδες.


Αυτού του είδους η χοληστερόλη όμως, την οποία οι ειδικοί ονομάζουν διατροφική χοληστερόλη, δεν φαίνεται να έχει επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα μας.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι η διατροφική χοληστερόλη μετατρέπεται σε αδιάλυτους εστέρες της χοληστερόλης και απεκκρίνεται από τον οργανισμό.
Με άλλα λόγια, τα άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης δεν έχουν κανέναν λόγο να αποφεύγουν την κατανάλωση αβγών ή θαλασσινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more