Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Χορταστική πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό, εστραγκόν και βινεκρέτ λεμονιού

Πείνασες; Φτιάξε κάτι εύκολο, υγιεινό και πολύ πολύ νόστιμο. Καλή όρεξη!
Το cookbox.gr μας έχει την ιδανική συνταγή για όταν βαριόμαστε να μπλέξουμε με τα ταψιά και τις κατσαρόλες.

ΥΛΙΚΑ
800 γρ. πατάτες baby κομμένες στα 4       
1/2 λεμόνι το χυμό του και το ξύσμα του
60 ml. ελαιόλαδο        
Αλάτι κατά βούληση       
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κ.γ. εστραγκόν φρέσκο, ψιλοκομμένο
110 γρ. καπνιστό σολoμό κομμένο σε μικρά κομμάτια
Χρόνος Προετοιμασίας
40'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Υλικά για 4 άτομα.
Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ. Βάζουμε σε ένα μπόλ το ξύσμα του λεμονιού, το χυμό του λεμονιού, 1/2 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά ενώ παράλληλα προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπόλ σερβιρίσματος και τις περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα απο το εστραγκόν και προσθέτουμε το σολομό και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο εστραγκόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more