Οι πιο συχνοί λόγοι για τους επίμονους και συχνούς πονοκεφάλους είναι:
Υπογλυκαιμία
Ο πονοκέφαλος συνοδεύεται από τη βουλιμία για κατανάλωση γλυκού. Παρατηρήστε αν ο πονοκέφαλος υποχωρεί με την κατανάλωση γλυκού. Επισκεφθείτε και έναν γιατρό για να κάνετε εξετάσεις για τη γλυκόζη στο αίμα.
Έγκλειστοι φρονιμίτες
Είναι πολύ συχνή η εκδήλωση πονοκεφάλου από τους φρονιμίτες που δεν έχουν ανατείλει. Το δόντι είναι εγκλωβισμένο στο οστό της γνάθου και πιέζει νεύρα και αγγεία της περιοχής, με αποτέλεσμα τον πονοκέφαλο. Θα χρειαστείτε τη βοήθεια του οδοντιάτρου.
Τριγμός μασητήρων (βρουξισμός)
Αρκετοί τρίζουν τα δόντια τους κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να το καταλαβαίνουν και το πρωί ξυπνούν με πονοκέφαλο. Ακολουθήστε ασκήσεις χαλάρωσης πριν τον ύπνο.
Οδοντιατρικά προβλήματα
Κάποιο χαλασμένο δόντι μπορεί να προκαλέσει αφόρητους πονοκεφάλους, οι οποίοι υποχωρούν με τη λήψη αναλγητικών.
Ωτίτιδα
Μία αρχόμενη ωτίτιδα, μπορεί να προκαλέσει ισχυρό πονοκέφαλο. Επισκεφθείτε σύντομα γιατρό και μην καθαρίζετε με μπατονέτες τα αυτιά
Ιγμορίτιδα
Η ιγμορίτιδα γίνεται αντιληπτή από τον πονοκέφαλο που προκαλεί. Το εσωτερικό οίδημα που υπάρχει στη μύτη φράζει την αναπνοή από τη μύτη και πριν εκδηλωθούν καν τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας, εμφανίζεται ο πονοκέφαλος.
Μάτια
Τα κουρασμένα μάτια από το πολύ διάβασμα, την πολύωρη χρήση του υπολογιστή, αλλά και η αύξηση της μυωπίας, προκαλούν πονοκέφαλο. Κάντε διάλειμμα κοιτώντας σε ανοικτό ορίζοντα και επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο για να ελέγξει την όρασή σας.
Υπέρταση
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της υπέρτασης είναι ο πονοκέφαλος. Σε περιπτώσεις που η πίεση ανεβαίνει πάνω από τα 13mmHg, εμφανίζονται μικρές ενοχλήσεις στο κεφάλι, σαν συσπάσεις. Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου