Μαλάκια - Οστρακόδερμα
1,5 κιλό σουπιές
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμός και φέτες λεμονιού
1 πορτοκαλόφλουδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια. Βάζουμε σε μια ανοιχτή κατσαρόλα το λάδι ,τις σουπιές , το μαϊντανό, το λεμόνι, την πορτοκαλόφλουδα και λίγο νερό. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις. Αν χρειάζεται να πήξουμε τη σάλτσα, διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό ανακατώνοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει.
Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου