Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Απλήρωτοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςΘέμα: Απλήρωτοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας.
           

Συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Πέλλας βιώνουν καθεστώς οικονομικής ασφυξίας και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες (από τον Μάρτιο του 2015).
Πρόκειται για συνολικά δέκα (10) εργαζόμενους (2 Αρχαιολόγοι και 8 Ειδικοί Εργάτες), που έχουν προσληφθεί με σύμβαση έργου μέχρι τις 31-12-2015 μέσω των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και απασχολούνται στο έργο «Αποχετευτικό Πέλλας - Νέας Πέλλας» και η μισθοδοσία τους γίνεται μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δήμου Πέλλας (ΔΕΥΑΠ).
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι απόρροια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ομηρία χιλιάδων εργαζομένων με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Αποτελεί βασική στρατηγική πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της Ε.Ε. η προώθηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να διασφαλιστεί πλέον η απρόσκοπτη και σταθερή πληρωμή της μισθοδοσίας τους κάθε μήνα.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Ελένη Γερασιμίδου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more