Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ενδιαφέρον του Βουλευτή Γ. Βαγιωνά για τα τρία φράγματα Χαβρία, Ολυνθίου και Πετρένια- Αρνητική απάντηση του Υπουργείου 
Αρνητική ήταν η απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς αναφορικά με το σημείο που βρίσκεται ο σχεδιασμός και η κατασκευή των τριών φραγμάτων Χαβρία, Ολυνθίου και Πετρένια στην Χαλκιδική. Είναι σημαντικά έργα για την περιοχή τα οποία πρέπει άμεσα να κατασκευαστούν. Ειδικότερα από ότι φαίνεται στην Κυβέρνηση δεν έχουν στον σχειδιασμό τους την κατασκευή των έργων. Διαβάστε παρακάτω την ερώτηση του Βουλευτή.: 


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής -  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ του
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝΑ
προς τον  
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Αθήνα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΘΕΜΑ: Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο σχεδιασμός και η κατασκευή των τριών φραγμάτων Χαβρία, Ολυνθίου και Πετρένια στην Χαλκιδική.

Όπως είναι γνωστό τα τρία φράγματα Χαβρία, Ολυνθίου και Πετρένια στην Χαλκιδική άρχισαν να σχεδιάζονται περίπου το 2005. Μέχρι και τον Απρίλιο του 2012- οπότε είχα και την τελευταία ενημέρωση για το ποια είναι η πορεία εξέλιξής τους- ήμουν ενήμερος ήταν οι διαδικασίες για την κατασκευή του φράγματος Πετρένια έβαιναν προς ολοκλήρωση, του φράγματος Χαβρία βρίσκονταν σε πολύ προχωρημένο σημείο, ενώ του Ολυνθίου είχαν καθυστερήσει σημαντικά λόγω της εύρεσης αρχαίων στην περιοχή.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω σε ποιο σημείο βρίσκεται η ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών και της κατασκευής των τριών πολύ σημαντικών έργων υποδομής για την Χαλκιδική αν λάβει κανείς υπ' όψη του ότι: πρώτον, η υφαλμύρωση σε πολλές περιοχές στην Χαλκιδική συνεχίζει ακάθεκτα το "έργο" της, ιδιαίτερα μάλιστα στην περιοχή της Ορμύλιας και δεύτερον, ότι ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές όπως η Κασσάνδρα και η προ του Άθω περιοχή, η Ουρανούπολη ταλανίζονται από έλλειψη νερού και χρειάζονται κατεπειγόντως ενίσχυση των παροχών ύδρευσής τους με μεγάλες ποσότητες νερού, λόγω ακριβώς και της υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητάς τους. 

Με δεδομένο ότι λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας η χρηματοδότηση (περί τα 80 εκατ. ευρώ) των εν λόγων έργων δεν μπορεί να γίνει από εθνικούς πόρους παρά μόνο από κοινοτικούς,ΣΗΜΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής -  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Ποια ακριβώς είναι η κατάσταση της πορείας αυτών των τριών φραγμάτων, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξέλιξής τους, πώς έχει προβλεφθεί η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή τους καθώς και ποιες είναι οι ενέργειες που μέχρι σήμερα έχουν γίνει για την προσέλκυση κοινοτικών κονδυλίων με σκοπό την κατασκευή και ολοκλήρωση αυτών των πολύ σημαντικών έργων υποδομής για την Χαλκιδική;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more