Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2H PELLA AGRO ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες της  PELLA AGRO

Ολοκληρώνονται οι εργασίες προετοιμασίας της PELLA AGRO. Η αναβαθμισμένη έκθεση που διοργανώνεται για 28η χρονιά , σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πέλλας και την Π.Ε. Πέλλας  θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Κρύας Βρύσης.

Η αρωγή και η ανταπόκριση καταγράφονται ήδη στην αυξημένη συμμετοχή των εκθετών παραγωγών, εμπόρων, επιχειρηματιών και φορέων.
Στόχος του Δήμου Πέλλας είναι η ανάδειξη του αγροτικού χαρακτήρα της τοπικής οικονομίας καθώς και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και των επιχειρήσεων.
Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα,  μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, εταιρίες  που ασχολούνται με βιοτεχνική παραγωγή καθώς και δήμοι που με τη συμμετοχή τους θα συμβάλουν  στην προοπτική  συνέργιας και συνεργασίας μεταξύ ομοειδών περιοχών.
Ο επιμορφωτικός χαρακτήρας της  PELLA AGRO θα αναπτυχθεί στο διήμερο συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας που πλαισιώνει την έκθεση και θα διεξαχθεί 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο Οικολογικό Αγρόκτημα Κρύας Βρύσης.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά  επιστημονικοί φορείς, επιμελητήρια, πανεπιστημιακοί με εξειδίκευση στο αγροτικό Μarketing, στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τραπεζικά στελέχη, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους στο κοινό, με στόχο την ενημέρωση, την μεταφορά  τεχνογνωσίας  και τις τεχνικές  προώθησης αγροτικών προϊόντων.
Το συνέδριο θα καλύψει θέματα όπως:
Προοπτικές και δυνατότητες της Ελληνικής Γεωργίας 2015-2020
Αναπτυξιακά προγράμματα  –ευκαιρίες νέας ΚΑΠ
Νέες καινοτόμες καλλιέργειες- βέλτιστες πρακτικές
Συμβολαιακή  Γεωργία
Ο αμπελουργικός τομέας στη νέα ΚΑΠ
Νέο φορολογικό καθεστώς αγροτών
Διάθεση - προβολή  – προώθηση αγροτικών προϊόντων
Αγροτικό επιχειρείν
Προοπτικές βιολογικής γεωργίας εν μέσω κρίσης
Καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών
Προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής κτηνοτροφίας

Η αυξημένη συμμετοχή εκθετών και βιοτεχνών, το διήμερο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας, οι  παράλληλες εκδηλώσεις, το ολοκληρωμένο διαφημιστικό πρόγραμμα καθώς και το γεγονός ότι η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της ΠΑΣΕΓΕΣ και του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. ενισχύουν την προσπάθεια του Δήμου Πέλλας να εξελιχθεί η έκθεση, από τοπικός σε διευρυμένος περιφερειακός θεσμός.
  Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τα τηλ 2382350801-805-808


Γιαννιτσά 19 /08/ 2015
Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more