Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Συνελήφθη 54χρονος υπήκοος Γεωργίας στο Κιλκίς για μεταφορά 3 αλλοδαπών με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την Χώρα


Θεσσαλονίκη, 06 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 54χρονος υπήκοος Γεωργίας στο Κιλκίς για μεταφορά αλλοδαπών με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την Χώρα
Διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά 3 αλλοδαπών


Συνελήφθη χθες (05-08-2015) το βράδυ στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων στο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 54χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα και για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε όχημα που οδηγούσε ο παραπάνω άντρας, όπου διαπιστώθηκε να μεταφέρει 3 υπηκόους Συρίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 54χρονος παρέλαβε τους αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να τους μεταφέρει πλησίον της μεθοριακής γραμμής, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επιπλέον, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, προέκυψε ότι δύο εκ των παραπάνω αλλοδαπών στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ για τον ένα αλλοδαπό διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει περιοριστικό όρο, της μη μετάβασής του στο Νομό Κιλκίς.  
Κατασχέθηκε 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 54χρονου, καθώς και το παραπάνω όχημα ως μέσο μεταφοράς.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.
Σημειώνεται ότι ο 54χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more