Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Μανώλης Κεφαλογιάννης για το Μεταναστευτικό-Παρέμβαση 69 Ευρωβουλευτών στον Jean-Claude Juncker και την ΕΕ για το Μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κ.Ο. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


• Μανώλης Κεφαλογιάννης για το Μεταναστευτικό. 
• Παρέμβαση 69 Ευρωβουλευτών στον Jean-Claude Juncker και την ΕΕ για το Μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου . 

• Ζητούν αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Μηχανισμών και πόρων για την επίλυση του Μεταναστευτικού. 
• 20.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα.
• Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζεμπερκ, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονου και Κωνσταντίνα Κούνεβα προσυπογράφουν την πρόταση. 

O Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ και εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Παράνομη Μετανάστευση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, μαζί με 69 συναδέλφους του ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ώστε να συνδράμει χώρες όπως η Ελλάδα που πλήττονται περισσότερο από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές. 

Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις Φεντερίκα Μογκερίνι, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Επίτροπο αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Χρήστο Στυλιανίδη, επισημαίνουν ότι χώρες όπως η Ελλάδα, είναι ευάλωτες στις συνεχώς εντεινόμενες μεταναστευτικές ροές λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, και στην περίπτωσή τους η κοινοτική βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας είναι απαραίτητη, καθώς ο Μηχανισμός μπορεί να συνεισφέρει σε επιχειρησιακούς όρους παρέχοντας μια συντονισμένη βοήθεια στην υποδοχή μεταναστών.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης και οι λοιποί ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι η παράνομη μετανάστευση αποτελεί πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης και συνεπώς μια ευρωπαϊκή απάντηση που θα βασίζεται στο πνεύμα της αλληλεγγύης για να βοηθηθούν κράτη όπως η Ελλάδα που αποτελεί χώρα- σύνορο στην αντιμετωπιση των έντονων παράνομων μεταναστευτικών ροών είναι απαραίτητη.

Η ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας σε συνδυασμό με ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεισφέρει ώστε να αντιμετωπιστεί περισσότερο αποτελεσματικά η μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο, καταλήγουν οι ευρωβουλευτές στην επιστολή τους.
----------------------------------------------
Jean-Claude Juncker
President of the European Commission

Federica Mogherini
High Representative of the EU for Foreign Affairs
Vice-President of the European Commission

Frans Timmermans
Vice-President of the European Commission

Dimitris Avramapoulos
Commissioner for Migration

Christos Stylianides
Commissioner for Humanitarian Assistance

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more