Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κόμματος με ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

«Δυο λύσεις υπάρχουν, ή ο πρωθυπουργός με εντιμότητα θα επιδιώξει το σχηματισμό μιας άλλης Κυβέρνησης με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα από αυτήν τη Βουλή με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος ή η χώρα θα οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε εκλογές. Προσωπικά προκρίνω την πρώτη λύση». Την επισήμανση αυτή έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Tετάρτη 19 Αυγούστου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.
 

Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης, όπως επεσήμανε, βλέπει θετικά την προοπτική δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού μετώπου, που θα εκφράσει τις δυνάμεις του «Ναι». «Αν πάμε σε εκλογές θα έβλεπα με μεγάλο ενδιαφέρον μια συζήτηση μεταξύ των Ευρωπαϊκών κομμάτων, έτσι ώστε να μπορέσουν οι δυνάμεις του “Ναι” του δημοψηφίσματος να βρουν έναν διαφορετικό τρόπο πολιτικής έκφρασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

• Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της σύμβασης με τον ESM καθώς και οι λοιπές ψηφοφορίες στα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια, να εκταμιευθεί η πρώτη δόση και από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλέξει μια καθαρή λύση.

• Η λύση των θερινών τμημάτων δεν είναι καθαρή λύση, είναι ένας μεσοβέζικος τακτικισμός για να κερδίσει λίγο χρόνο ο πρωθυπουργός πριν την τελική αντιπαράθεση με το διχασμένο κόμμα του.

• Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναβρεθούμε σε μια αντίστοιχη κατάσταση με τη σημερινή.

• Η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση για να συνεχίζει το μη έργο της.

• Με την ψήφιση του τρίτου προγράμματος κλείνει ένας κύκλος στήριξης της Κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Χωρίς τις ψήφους της Ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης δεν θα περνούσε το πρόγραμμα.

• Το παράξενο είναι ότι ενώ υπάρχει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, δεν αντανακλάται στην εκτελεστική εξουσία.

• Οι δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου θα αποτυπώσουν ένα διαφορετικό πολιτικό τοπίο, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα διασπασμένο κόμμα. Όποτε και να γίνουν εκλογές θα δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα που θα κληρονομήσει τη σκληρή αντιμνημονιακή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ.

• Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εκφράσει τον μετριοπαθή κεντρώο πολίτη πολύ καλύτερα από ότι μπορεί να τον εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

• Ο κ. Μεϊμαράκης έχει κάνει μια πολύ αξιοπρεπή και καλή δουλειά. Έχει καταφέρει να δώσει μια νέα συλλογικότητα στη Νέα Δημοκρατία - για πρώτη φορά λειτουργούν με τέτοια συχνότητα τα όργανα του κόμματος, μια παρακαταθήκη που πρέπει να διαφυλάξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more