Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Η καθημερινότητα μεγαλύτερος εχθρός της Δημοτικής Αρχής Αλμωπίας
 Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Μπινος εκτός εαυτού
Η καθημερινότητα της Αλμωπίας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της σημερινής δημοτικής αρχής Αλμωπίας.  Καθώς μένουν μόνο 25 μέρες από τότε που ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντα της, η κατάσταση στην Αλμωπία είναι πολύ χειρότερη από αυτή των προηγούμενων χρόνων. Από την πρώτη στιγμή στην προεκλογική περίοδο ο κος Μπίνος είχε εστιάσει στην καθημερινότητα και κατηγορούσε την δημοτική αρχή του Δημήτρη Πασόη για αυτό το γεγονός. Η κατάσταση όμως σήμερα έχει απογοητεύσει όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά της Αλμωπίας αλλά και τους ψηφοφόρους του κου Μπίνου. Μάλιστα και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας πλέον εκφράζουν τις απόψεις τους για την εικόνα εγκατάλειψης της περιοχής αλλά και τα προβλήματα τα οποία αντί να λιγοστεύουν αυτά αυξάνονται. Άλλωστε έχει μείνει ανεξίτηλη η φράση του  κου Χρήστου Χουρσόγλου ότι το σήμερα είναι πολύ χειρότερο από το χθες και ότι η Αριδαία είναι μια σκοτεινή και βρώμικη πόλη. Πάμε λοιπόν σε ένα προς ένα τα σημεία που η δημοτική αρχή Αλμωπίας χωλαίνει

Αλ τσαντίρι Αριδαίας
Στην Αριδαία και δίπλα από το εργοτάξιο του Δήμου ο χώρος πρασίνου έχει μετατραπεί σε ένα πρόχειρο και χωρίς υποδομές καταυλισμό αθίγγανών. Το θέμα έχει έρθει και στα δημοτικά συμβούλια και εκτός από κάποιες γενικόλογες απαντήσεις, η δημοτική αρχή δεν έχει προσπαθήσει να βρει την οριστική λύση στο πρόβλημα. Ο Δήμαρχος σε συνέντευξη του τόνισε ότι θα μεταφερθούν χωρίς να προσδιορίζει το πότε σε άλλον χώρο εντός της Αλμωπίας που θα υπάρχουν υποδομές.  Χωρίς να έχουμε όμως σκοπό να στοχοποιούμε  αυτούς τους ανθρώπους, πολλά και διαφορετικά είναι τα προβλήματα που απορρέουν από την παρουσία τους στον χώρο. Ο κος Τσιμτσιρίδης αρμόδιος αντιδήμαρχος σε ερώτηση που του είχε τεθεί απάντησε τα ακόλουθα: Δόθηκε η δυνατότητα για εκείνο το χώρο για βραχεία κατάλυση. Έγιναν υποδείξεις από τις υπηρεσίες για αλλαγή και στο επόμενο ΔΣ θα έρθει τροποποίηση για την αλλαγή του χώρου εκτός κεντρικού δικτύου.  Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Αλμωπία: η περιοχή της λακκούβας
Αν κάτι θα πρέπει να υπερηφανεύονται τα χωριά της Αλμωπίας είναι ότι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα την Αριδαία μιας και έχουν αρκετές λακκούβες. Δεν υπάρχει χωριό χωρίς λακκούβα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και δεν παίρνονται οι πρωτοβουλίες αυτές για να λυθεί το πρόβλημα. Παλαιότερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Κετικίδης τόνισε ότι το πρόβλημα με τις λακκούβες θα λυθεί σταδιακά. Κάτι τέτοιο όμως δεν το έχουμε δει ακόμη και σήμερα. Λακκούβες υπάρχουν και στην Αριδαία και σε αρκετά σημεία είναι και επικίνδυνες μιας και έχουν ανοίξει. Το θέμα με τις λακκούβες θα επιδεινωθεί στο μέλλον καθώς στο μέλλον καθώς με τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου θα ανοίξουν και νέες. Τότε λοιπόν ο Θεός μαζί μας.

Αδέσποτα
Ίδια η κατάσταση και με τα αδέσποτα τόσο στην Αριδαία όσο και σε κάποια χωριά της Αλμωπίας. Είναι πρόβλημα που έχει κληρονομήσει η Δημοτική αρχή από τους προηγούμενους αλλά δεν κάνει κάτι για να το λύσει. Απάθεια-απραξία και ωχαδερφισμός σε ένα ακόμη θέμα το οποία αποτελεί την καθημερινότητα στην Αλμωπία.

Κυκλοφοριακό
Και ξαφνικά η Αριδαία απέκτησε κυκλοφοριακό πρόβλημα. Πρωινές ώρες φρακάρει το κέντρο και ειδικότερα η Οδός Κύπρου ενώ και τις Πέμπτες που κατεβαίνουν τα χωριά για το παζάρι γίνεται χαμός. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι στην αστυνομία χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ως γνωστών η Αλμωπία είναι η μόνη περιοχή που πήρε απόφαση να μην επαναφέρει το σώμα των δημοτικών αστυνόμων στο νομό Πέλλας. Την ίδια ώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα ο κος Μπίνος θέλησε να μην έχει δημοτική αστυνομία!  Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες που αποφάσισαν να μην επανασυσταθεί στο σώμα των δημοτικών αστυνόμων και σε μελλοντική μας δημοσίευση θα το αποκαλύψουμε. Λύσεις μπορούν να βρεθούν για αυτό το πρόβλημα όπως η σήμανση που κρίνεται απαραίτητη, η μονοδρόμηση κάποιων δρόμων η ενημέρωση των οδηγών με πινακίδες σχετικά με τα πάρκινγκ που υπάρχουν στον ιστό της πόλης. Ούτε αυτά δεν έχει κάνει η Δημοτική αρχή. Τέλος πρόβλημα υπάρχει και με τη χρήση των πεζοδρομίων όπου οι καφετέριες καταλαμβάνουν χώρους με αποτέλεσμα η διέλευση των πεζών να γίνεται πολύ δύσκολα.

Προβλήματα με το αγρόκτημα Αλμωπίας
Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα της καθημερινότητας που έχει να κάνει και με τους αγρότες είναι η πλήρης εγκατάλειψη του αγροκτήματος στην περιφέρεια της Αλμωπίας.  Η απειρία αλλά και η έλλειψη διάθεσης για κάτι καλό έχει μετατρέψει ακόμη και προσπάθειες βελτίωσης των αγροτικών δρόμων σε βούλωμα των χαντακιών που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο πότισμα.  Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε και τα προβλήματα από τις χαλασμένες πομόνες που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.  Και σε αυτή την περίπτωση η δημοτική αρχή δεν στάθηκε στο ύψος της.

Η συμπεριφορά του Δήμαρχου
Όσο και αν φαίνεται παράταιρο, σίγουρα δημιουργεί προβλήματα η συμπεριφορά του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου. Άλλωστε οι εκρήξεις του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είναι εμφανείς δια γυμνού οφθαλμού. Όταν ακούει κριτική αντιδρά με βίαιο και πολλές φορές με υβριστικό τρόπο αποχωρώντας από την αίθουσα. Άλλωστε ο ίδιος και στο γραφείο του έδιωξε και εξύβρισε την εκδότρια της εφημερίδας μας κα Αντιγόνη Στεφανίδου  μπροστά στον αντιδήμαρχο κο Κετικίδη η οποία ως όφειλε τον επισκέφτηκε για να κάνει ρεπορτάζ για την δημοτική επιχείρηση των Λουτρών όπου ο ίδιος είναι δήμαρχος. Ο κος Μπίνος θα πρέπει να καταλάβει ότι τώρα είναι δημόσιο πρόσωπο και δεν έχει το δικαίωμα να διώχνει κανένα πολίτη ή ακόμη σοβαρότερα δημοσιογράφο από το γραφείο του Δημάρχου ενώ είναι υποχρεωμένος να δίνει όσες πληροφορίες του ζητούνται.  Αν έχει θιχθεί από κάποιο δημοσίευμα η εφημερίδα μας είναι ανοικτή να προβάλει τις απόψεις του. Ανάλογη επίθεση έκανε και σε άλλον δημοσιογράφο μέρες μετά σε κεντρική καφετερία της Αριδαίας παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Σίμου Σωτηριάδη και του αντιδημάρχου Γιώργου Σαββίδη. Φαίνεται πως ο κος Μπίνος δεν ελέγχει τα νεύρα του  και δεν αντέχει την κριτική την οποία καλά θα κάνει να αποδεχθεί γιατί όσο περνά ο καιρός να εντείνεται και θα είναι ποιο σκληρή.  Τέλος η εφημερίδα μας δεν κρατά κακία για τις απαράδεκτες προσωπικές συμπεριφορές του Δημάρχου και δεσμεύεται ότι θα ασκεί με παρρησία το λειτούργημα της χωρίς να τον αδικήσει σε κανένα σημείο. Θα είμαστε δίκαιοι και στο πλευρό των πολιτών για να αναδεικνύουμε τα προβλήματα τους.  

ΠΗΓΗ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more