Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Τριήμερη εθελοντική δράση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΔ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Τριήμερη εθελοντική δράση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς


Ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με τους Φιλοζωικούς Φορείς της περιοχής, το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό σύλλογο «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ» και το Φιλοζωικό Σωματείο «ΑΝΘΡΩΠΟΙ & ΖΩΑ», με έδρα την Ιερισσό, διοργάνωσαν από την Τρίτη 28 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, τριήμερη εθελοντική δράση στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων, στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη, Ν. Χαλκιδικής, με τη συνδρομή της Φιλοζωικής ΜΚΟ Animal Action.
Για το λόγο αυτό και κατόπιν επικοινωνίας με όλους τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, εκλήθησαν όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες του Δήμου, που ήθελαν να συμβάλουν στην περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς της περιοχή τους. Για την πραγματοποίηση του Προγράμματος, διατέθηκαν οι χώροι των τοπικών ιδιωτικών ιατρείων των υπεύθυνων ιδιωτών κτηνιάτρων, οι οποίοι εκτελούν το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα οι ιδιώτες κτηνίατροι που συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια ήταν η κ.κ. Δομινίκη Παπάζογλου και η κ.κ. Sabine Werth, στο κτηνιατρείο καθεμιάς από τις οποίες εμβολιάστηκαν, στειρώθηκαν, σημάνθηκαν και καταγράφηκαν τα αδέσποτα ζώα που περισυλλέχθηκαν από δημότες της περιοχής, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

-Την Τρίτη 28 Ιουλίου και την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, στο ιατρείο της κας Δομινίκης Παπάζογλου, στην Ιερισσό περισυλλέχθηκαν και στειρώθηκαν συνολικά 28 ζώα (16 σκύλοι και 12 γάτες), από τις Κοινότητες:
Δ.Κ. Ιερισσού, Τ.Κ. Αρναίας, Τ.Κ. Παλαιοχωρίου, Τ.Κ. Νεοχωρίου, Τ.Κ. Στρατονίκης, Τ.Κ. Στρατωνίου, Τ.Κ. Ολυμπιάδας, Τ.Κ. Γοματίου και Τ.Κ. Πυργαδικίων.

-Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, στο ιατρείο της κας Sabine Werth, στην Ιερισσό περισυλλέχθηκαν και στειρώθηκαν συνολικά 11 ζώα (σκύλοι), από τις Κοινότητες:
Δ.Κ. Ιερισσού και Τ.Κ. Ν. Ρόδων.

Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε παρουσία επιτροπής μελών των φιλοζωικών σωματείων, τα οποία κατέγραψαν σε καρτέλες τα διαχειριζόμενα ζώα και ανέλαβαν την παρακολούθησή τους στο διάστημα της αποθεραπείας τους. Τα ζώα που περισυλλέχθηκαν και στειρώθηκαν ανά Δ.Κ. ή Τ.Κ. παρουσιάζονται αριθμητικά στον παρακάτω πίνακα:


α/α
Δ.Κ./Τ.Κ.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΚΥΛΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΑΤΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ
Θηλυκά
Αρσενικά
Θηλυκά
Αρσενικά
1
ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ
3
3
2
ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ
1
1
3
ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ
6
4
10
4
ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
2
2
5
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
1
1
2
6
ΑΡΝΑΙΑΣ
1
1
7
ΙΕΡΙΣΣΟΥ
9
5
14
8
ΝΕΩΝ ΡΟΔΩΝ
4
4
9
ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΩΝ
1
1
10
ΓΟΜΑΤΙΟΥ
1
1
ΣΥΝΟΛΟ
27
11
1
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
27
12
39


Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια. Ελπίζουμε η ευαισθησία και η προσφορά τους, στα πλαίσια του φιλοζωικού αυτού τριημέρου να αποτελέσει εστία ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης και άλλων δημοτών μας σε θέματα που άπτονται την προστασία των ζώων συντροφιάς και τα θέματα της δημόσιας υγείας.

Γρ. Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου ΑριστοτέληΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more