Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ορατό ενδεχόμενο να έχουμε αλλαγές στις Βουλευτικές έδρες στο νομό Πέλλας


 
Λόγω του θολού κλίματος αλλά και του γεγονός ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, ορατό είναι το ενδεχόμενο στις 20 Σεπτεμβρίου να έχουμε αλλαγή συσχετισμών σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου στο νομό Πέλλας. Θυμίζουμε πως εκλέχτηκαν τρεις Βουελευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ.κ. Τζάκρη,Σηφάκης, Σμίας και ο πρώην Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης από τη Νέα Δημοκρατία. Ως γνωστών λοιπόν και κατά τα φαινόμενα οι εκλογές θα γίνουν με λίστα. Άρα το προβάδισμα έχουν όσοι κατέλαβαν με τα κόμματα τους τις πρώτες θέσεις. Θυμίζουμε πάντως ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του προέδρου κάθε κόμματος να κάνει αλλαγές. Με μια πρώτη ανάλυση να παίξει μια έδρα στα μικρά Κόμματα τότε ελπίδες έχει η Λαϊκή Ενότητα, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.  Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα τελευταία προεκλογικά νέα από τα Κόμματα στο νομό Πέλλας

ΣΥΡΙΖΑ
Από ότι φαίνεται δεν θα έχουμε αλλαγές στο δηφοδέλτιο της Πέλλας αν και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει συζητήσεις με τουλάχιστον έναν επιλαχόντα με τη Λαϊκή ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Έτσι τους Τζάκρη, Σηφάκη και Σμία θα συμπηρώσουν η Κατερίνα Ζήνα, ο Νάκης Πασχαλίδης και ο Παύλος Κελεσίδης.

Νέα Δημοκρατία
Μεγάλο δίλημμα η συγκρότηση του ψηφοδελτίου καθώς τον Ιανουάριο είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα εκφυλισμού του ψηφοδελτίου στην Πέλλα. Σύμφωνα με πληροφορίες με αξιωματούχο της Συγγρού υπάρχει εισήγηση οι τρεις πρώτες θέσεις που υπό προϋποθέσεις αν βγει πρώτη η ΝΔ μπορεί να δώσει έδρες, να τις έχουν οι Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης και Δάνης Τζαμτζής. Από εκεί και πέρα τις άλλες θέσεις να καταλάβουν οι περιφερειακές σύμβουλοι Μαρία Καράμπελα και Μαρία Ζωγράφου καθώς και ο δικηγόρος Κώστας Μπαρμπαγιάνης. Θυμίζουμε ότι υποψήφιες ακόμη ήταν η κ.κ.κ. Πασχαλίδου, Τσαλκιτζή και Σπάρταλη.  Όπως τονίζουν η Νέα  Δημοκρατία θα πρέπει να ξαναγίνει ισχυρή ως Νέα Δημοκρατία και όχι ΠΟΛΛΑΝ.

Λαϊκή Ενότητα Παναγιώτης Λαφαζάνης
Το νέο αντιμνυμονιακό Κόμμα στο νομό Πέλλας είναι άδειο καθώς δυναμική παρουσιάζει η Ημαθία μιας και εκεί υπάρχει ο Κώστας Λαπαβίτσας. Μέχρι στιγμής φανερά έχει ταχθεί υπέρ του ο εκπαιδευτικός Σωκράτης Βόλτσης ενώ επάφες υπάρχουν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είχε πλήρες ψηφοδέλτιο στο νομό Πέλλας.  Πάντως γνωρίζουν ότι αν παίξει μια έδρα στις τετραεδρικές της Κεντρικής Μακεδονίας προβάδισμα υπάρχει σε Ημαθία και Πιερία παρά στην Πέλλα.

Χρυση Αυγή
Σύμφωνα με αναλύσεις από τη Χρυσή Αυγή  τα αντιμνυμονιακά Κόμματα θα βγουν ενισχυμένα από την Κάλπη. Η Χρυσή Αυγή και το 2012 και τον Ιανουάριο έφτασε κοντά στο να εκλέξει Βουλευτή στη Πέλλα αλλά δεν τα κατάφερε. Άλλωστε ο εκλογικός νόμος αποτελεί ένα γρίφο καθώς πανελλαδικά οι έδρες διαμορφώνονται πρώτα από το τελευταίο κοινοβουλευτικά Κόμμα και στη συνέχεια στα επόμενα. Πρώτος στη λίστα θα είναι ο Γιάννης Σαχινίδης μέλος της κεντρικής επιτροπής από τη Κρύα Βρύση

Ποτάμι
Στο Κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν είναι και πολύ αισιόδοξοι για έδρα στο νομό Πέλλας μιας και ακόμη και αν υπάρχει αύξηση στις έδρες σε σχέση με τον Ιανουάριο δεν πρόκειται η έδρα να κάτσει εδώ. Πρώτη στη λίστα αναμένεται να είναι η κα Σούλα Αγαθού που βγήκε πρώτη.  Ενδέχεται πάντως στις επόμενες θέσεις να έχουμε αλλαγές οι οποίες όμως δεν παίζουν κανένα ρόλο.

ΚΚΕ
Στο Κουμουνιστικό Κόμμα είναι έτοιμοι να δώσουν άλλη μια ταξική μάχη και στόχος τους είναι η άνοδος του ΚΚΕ στο νομό Πέλλας. Θεωρούν ότι μπορούν να κερδίσουν από τους αγρότες αλλά και από άλλους παράγοντες.  Πρώτος θα είναι ο Αλέξανδρος Ουγγρίνος και δεύτερη  Κατερίνα Χατζηβασιλειάδου.  Αμετάβλητο θα παραμείνει το ψηφοδέλτιο εκτός αν κάποιος δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

ΑΝΕΛ
Το Κόμμα του Παναγιώτη Καμένου δεν βρίσκεται στα καλύτερα του καθώς υπάρχει διαρκή πτώση από το 2012. Πολλοί προβλέπουν ότι δεν θα μπει και στη Βουλή. Μάλιστα υπάρχει γκρίνια και στα ψηφοδέλτια του Κόμματος καθώς πολλοί θέλουν να αποχωρήσουν και να αποποιηθούν τη ρετσινιά του μνημονιακού. Άλλοι θεώρησαν ότι έγινε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόωρες εκλογές είναι το πρόσχημα για να ξεφορτωθούν τον Παναγιώτη Καμένο από τον Κυβέρνηση. Πρώτος αναμένεται να είναι ο πρώην Βουλευτής κος Γραμματικόπουλος και στη δεύτερη θέση ο κος Σάκης Ζιάκας.  Έδρα δεν πρόκειται να παίξει για τους Ανεξάρτητους Έλληνες

ΠΑΣΟΚ
Δεν βρίσκεται και στα καλύτερα του το ΠΑΣΟΚ το οποίο πάντως στην Πέλλα διατηρεί δυνάμεις οι οποίες όμως δεν πρόκειται να το οδηγήσουν στην έκπληξη με την εκλογή Βουλευτή στην Πέλλα. Η κα Ραχήλ Αλεξανδρίδου θα είναι πρώτη στη λίστα ενώ υπάρχουν πληροφορίες για απροθυμία των πρώην δημάρχων Έδεσσας, Κύρρου και Μενηίδος Γιάννη Σόντρα, Παύλου Τσαβαλάκογλου και Τάσου Παπαδόπουλου να είναι παρόντες καθώς υπάρχει η άποψη ότι επιστρατεύτηκαν στις εκλογές του Ιανουαρίου να βοηθήσουν και πως έκλεισαν τον κύκλο τους. Κατά τα φαινόμενα πονοκέφαλο προκαλεί στα στελέχη αυτή η εξέλιξη καθώς η μόνη άλλη διαθέσιμη είναι το μέλος της κεντρικής επιτροπής Λίτσα Μακρίδου καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του και ο Μπάμπης Παυλίδης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
Μόνο του αναμένεται να δώσει τη μάχη το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με στόχο το 3% και την είσοδο του στη Βουλή. Το παρόν θα δώσουν όλα τα στελέχη που κατέβηκαν την άλλη φορά. Πρώτη στη λίστα θα είναι η Χρυσούλα Τσεχελίδου από την Αλμωπία και δεύτερος ο πρώην Δήμαρχος Βεγορίτιδας Γιώργος Παρθενόπουλος. Έδρα στην Πέλλα είναι δύσκολο να βγει.

Ένωση Κεντρώων
Στο Κόμμα του Βασίλη Λεβέντη ήδη υπάρχουν δυο νέες υποψηφιότητες που συζητούνται για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Άλλωστε το 2,66% που είχε πάρει στις εκλογές του Ιανουαρίου και αν αυξηθεί κατά πολύ, ίσως αποτελέσει αφορμή για να βγει έδρα στην Πέλλα.  Πάντως η είσοδος και μάλιστα άνετα στη Βουλή θεωρείται βεβαία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more