Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Επίσκεψη του Υφυπουργού Υ.Π.Α.ΠΕ.Ν κ. Παναγιώτη Σγουρίδη στην Π.Ε. Έβρου για την αντιμετώπιση της εμφάνισης κρουσμάτων Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                  

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2015ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη του Υφυπουργού Υ.Π.Α.ΠΕ.Ν κ. Παναγιώτη Σγουρίδη στην Π.Ε. Έβρου για την αντιμετώπιση της εμφάνισης κρουσμάτων Οζώδους Δερματίτιδας των ΒοοειδώνΣτην Αλεξανδρούπολη θα μεταβεί την Δευτέρα 24 Αυγούστου ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Παναγιώτης Σγουρίδης ύστερα από την εκδήλωση κρουσμάτων Οζώδους Δερματίτιδας σε Βοοειδή της Περιφερειακής Ενότητας  Έβρου. Ο Υφυπουργός πρόκειται να επισκεφθεί τις πληγείσες εκτροφές στις οποίες τα ζώα πρέπει να σφαγούν και να καταστραφούν άμεσα, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου. Στη συνέχεια θα συμμετέχει σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες όπου θα τους ανακοινώσει τα μέτρα στρατηγικής αντιμετώπισης του προβλήματος με σκοπό την ταχύτερη δυνατή προστασία των υπολοίπων εκτροφών της ευρύτερης περιοχής και κατ’ επέκταση της υπόλοιπης χώρας. Τα μέτρα αυτά συνοψίζονται ως εξής:
1. Εγκατάσταση Τοπικού Κέντρου Ασθένειας στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής  Π. Ε. Έβρου που θα είναι αρμόδιο για τον συντονισμό των ενεργειών, την διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης και την κλινική εξέταση των ζώων όλων των εκτροφών από κτηνιάτρους. Το Τοπικό Κέντρο Ασθένειας θα ενημερώνει διαρκώς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.
2. Εμβολιασμός όλων των βοοειδών των εκτροφών της ευρύτερης περιοχής και διενέργεια απολυμάνσεων και ψεκασμών για την καταπολέμηση των εντόμων.
Ο Υφυπουργός έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον Τούρκο ομόλογό του επιδιώκοντας τον συντονισμό των Υπηρεσιών των δύο χωρών στον έλεγχο και την εξάλειψη της νόσου εκατέρωθεν των συνόρων. Ταυτόχρονα έδωσε εντολή στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου να ενημερώσει την Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η χώρα μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more