Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Φεύγουν και άλλες υπηρεσίες από Έδεσσα-Αριδαία-Σκύδρα και Γιαννιτσά!


ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ!!!
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ   ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
Τμήματος Μεταφορών και  Επικοινωνιών Γιαννιτσών
Τμήματος Τοπογραφίας και Πολιτικής  Γης Γιαννιτσών
Κτηνιατρείο Γιαννιτσών
Κτηνιατρείο  Αριδαίας
Κτηνιατρείο  Σκύδρας
Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού  Ελέγχου Σκύδρας
Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αριδαίας
Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε Πέλλας
Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε Πέλλας
Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  Π.Ε Πέλλας

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ  ΣΕ  ΕΝΑ  ΑΠΛΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ
Τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών,
Ποιοτικού κι Φυτοϋγειονομικού Γιαννιτσών,
και Γραφείο Γεωργικών Μηχανημάτων Γιαννιτσών.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  προχώρησε στην σύνταξη ενός σχεδίου για δημιουργία νέου Οργανισμού στην Π.Κ.Μ. που φέρνει μεγάλες ανατροπές στην Περιφερειακή  Ενότητα Πέλλας. Η  πρόταση  χαρακτηρίζεται από συγκεντρωτισμό, καθώς μεταφέρονται κύριες αρμοδιότητες  προς την Θεσσαλονίκη, από προχειρότητα, από έλλειψη δημοκρατικού  σχεδιασμού και  άγνοια για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας και από φωτογραφικές διατάξεις.
          Οι Συντάκτες του σχεδίου φαίνεται ότι παραβλέπουν το γεγονός  ότι  η Πέλλα αποτελεί μία πλουτοπαραγωγική Ενότητα, που κατατάσσεται μέσα στις πιο παραγωγικές  περιοχές τις χώρας μας, έχοντας πλούσια παραγωγική δραστηριότητα και μονάδες μεταποιήσεις με πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά.
          Η Πέλλα έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να τα λαμβάνουν σοβαρά  υπόψη τους, όσοι σχεδιάζουν γεγονότα και παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις που την αφορούν.
Η Αριδαία γεωγραφικά είναι μια αυτόνομη περιοχή, που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Πρόσφατα ο κος Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα την αναβαθμίσει, αντί αυτού απογυμνώνεται.
Τα Γιαννιτσά ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρα μας, με την παραπάνω πρόταση αποψιλώνεται από δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να λαμβάνεται καμία μέριμνα για  τον σημαντικό ρόλο της περιοχής στον αγροτικό και στον μεταφορικό τομέα. Ενόψει της εφαρμογής του Κτηματολογίου, οι κάτοικοι θα υποστούν μια τεράστια ταλαιπωρία.
Η Έδεσσα ιστορική πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, αποδυναμώνεται και μεταφέρονται αρμοδιότητες στην Θεσσαλονίκη. Με το παρόν σχέδιο τα διοικητικά-οικονομικά και θέματα που αφορούν το προγραμματισμό Τεχνικών έργων μεταβιβάζονται στις υπηρεσίες στην έδρας της Περιφέρειας.
Τέλος,  η πρόταση για τον Δήμο της Σκύδρας που αποτελεί ένα ισχυρό αγροτικό και εξαγωγικό κέντρο με πλήθος επιχειρήσεων, περιλαμβάνει την παντελή ερήμωση της, καθώς οι πολίτες θα χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, αλλά προετοιμάζει μια νέα σειρά σχεδίων για την Σκύδρα με την απομάκρυνση του Τελωνίου.
Ζητάμε την άμεση απόσυρση του παραπάνω σχεδίου. Η δημιουργία ενός νέου Οργανισμού πρέπει να βασίζεται σε δημοκρατικό σχεδιασμό και έρευνα η οποία θα περιλαμβάνει επιμελείς και σαφείς προτάσεις, κατόπιν διαβουλεύσεων που σκοπεύουν στην αναπτυξιακή  προοπτική και όχι στη εγκατάλειψη.

         
Π.Α.
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πέλλας
Βουλευτές Π.Ε. Πέλλας
Δημάρχους Π.Ε. Πέλλας
Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Πέλλας
Φορείς Π.Ε. Πέλλας
Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.
Εργαζόμενους ΠΚΜ
Μ.Μ.ΕΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more