Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Αριστερή Πλατφόρμα: Να βγάλουμε την κυβέρνηση από το μνημονιακό δρόμο


Αριστερή Πλατφόρμα: Να βγάλουμε την κυβέρνηση από το μνημονιακό δρόμο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε θέσεις μάχης μπαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του ενδεχόμενου να ζητήσει ο πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μετά τις 20 Αυγούστου. Με ορατή την πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης, κορυφαία στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας επιχειρούν να απορρίψουν εκ των προτέρων το «παιχνίδι των ευθυνών» που εκτιμάται ότι θα διαδραματιστεί στη συνέχεια.
Πάντως, ουδείς από την Αριστερή Πλατφόρμα ξεκαθαρίζει τι σκοπεύει να πράξει σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ούτε εάν σε περίπτωση εκλογών θα ενταχθεί σε κάποιο νέο κόμμα.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας, ο Θανάσης Πετράκος τόνισε: «Δεν έχουμε σκοπό να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά θέλουμε να την βγάλουμε από το μνημονιακό δρόμο».
«Έχω τονίσει ότι δεν επιθυμώ, σε καμία περίπτωση, να ανατρέψω αυτή την κυβέρνηση. Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ανασφάλειες. Είπε ότι θα πάμε σε συνέδριο και νομίζω ότι θα πάμε σε συνέδριο» δήλωσε.
Ο ίδιος απέφυγε να συζητήσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τόνισε ότι «αυτή την ώρα, αυτό που μας απασχολεί και απασχολεί εμένα είναι να μην εφαρμοστούν μνημονιακές ρυθμίσεις. Χρειάζεται η συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου, το οποίο να ακυρώσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό και είπε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια. Εγώ είμαι συνεπής με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από όλα θεωρώ ότι ο αριστερός κυρίως πρέπει να έχει αξιοπιστία στην πολιτική του. Εγώ θέλω να επιμένω σε αυτή τη λογική» υπογράμμισε ο κ. Πετράκος.
Ανάλογη δήλωση έκανε την ίδια ώρα στον ΣΚΑΙ ο Στάθης Λεουτσάκος. «Σήμερα δεν μπορείς να απαντήσεις στα προβλήματα που υπάρχουν με το να απευθύνεσαι εκβιαστικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν "όχι"» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει από τους βουλευτές που ψήφισαν "όχι" σε ένα νέο μνημόνιο».
Ο κ. Λεουτσάκος έκανε λόγο για «μεγάλη στροφή έξω από το προγραμματικό πλαίσιο που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε πολλές φορές ότι «ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες», καθώς και ότι «το μνημόνιο δεν μπορεί να αποτελέσει ενοποιητική βάση για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνηση κακώς υπέγραψε και θα πρέπει σύντομα να πάρει αποστάσεις από αυτό που υπέγραψε» τόνισε ο κ. Λεουτσάκος και κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να καταργήσει μνημόνια και όχι να ψηφίσει μνημόνια».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more