Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Έκκληση πολιτικής συνεργασίας με το βλέμμα στην κίνηση Λαφαζάνη

Ζυμώσεις στο μέτωπο των δυνάμεων του «όχι»


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Έκκληση πολιτικής συνεργασίας με το βλέμμα στην κίνηση Λαφαζάνη
  (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα
Με ένα ανοιχτό κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνεται στις ριζοσπαστικές δυνάμεις που έδωσαν την μάχη για το «όχι της ρήξης» και το «όχι μέχρι το τέλος», σε μία κίνηση που κρίνεται ως άνοιγμα προς της «Λαϊκής Ενότητα» που συγκρότησαν οι βουλευτές που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες επιβεβαιώνουν ζυμώσεις μεταξύ των δύο πολιτικών χώρων δίνοντας τροφή στα σενάρια για κοινή κάθοδό τους στις επικείμενες εκλογές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά τη δημιουργία ενιαίου μετώπου από «όλες τις δυνάμεις με αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιΕΕ και ανατρεπτικό προσανατολισμό.

Στους αγωνιστές/ες που μάτωσαν κυριολεκτικά στα κινήματα τα προηγούμενα χρόνια. Τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που συγκρούονται με τη αστική μνημονιακή  πολιτική, την κυβέρνηση και το κόμμα που την εφαρμόζει. Σε αυτούς που ασφυκτιούν από την άγονη γραμμή του ΚΚΕ».

Μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει: «Καλούμε κάθε οργάνωση και συλλογικότητα της αριστεράς που κατανοεί την κρισιμότητα των στιγμών σε ένα συντροφικό διάλογο, για μια πολιτική και κινηματική συνεργασία που θα μπορέσει να δώσει πραγματική ελπίδα, που δεν θα προδώσει τη λαϊκή εντολή του σαρωτικού 62%, για τερματισμό όλης αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Που θα υπερασπίσει την αριστερά που σηκώνει το γάντι, τιμά τις λαϊκές προσδοκίες, ανοίγει δρόμους αγώνα και χειραφέτησης».

Άμεσοι πολιτικοί στόχοι της πρωτοβουλίας είναι:

  • ανατροπή όλων των μνημονίων νέων και παλιών και των εφαρμοστικών τους νόμων, και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η όποιας άλλης κυβέρνησης, με όποια «χρώμα» και σύνθεση προωθεί την εφαρμογή και υλοποίησή τους.
  • άμεση, «μονομερής» ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπως η προστασία των ανέργων, οι αυξήσεις των μισθών, των συντάξεων και του λαϊκού εισοδήματος, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, η υπεράσπιση των μικρομεσαίων στρωμάτων και της φτωχής και φτωχομεσαίας αγροτιάς από την μνημονιακή  καταστροφή.
  • εθνικοποίηση  του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.  
  • παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, την μη αναγνώριση και τη διαγραφή του χρέους.
  • άμεση έξοδο από το ευρωζώνη, την ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.
  • υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στην εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή, τον μνημονιακό εξευτελισμό της Βουλής, στη δικτατορία των μιντιοκρατών, τη συρρίκνωση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την αστυνομοκρατία και το νεοφασισμό.
Παράλληλα, τρία στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογράφουν κοινό κείμενο μαζί με τρία πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού αντιμνημονιακού μετώπου. Το κείμενο υπογράφουν:
Πάνος Δαμέλος- Μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κορινθίας
Γεωργία Καλαρά- Πρώην μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
Δέσποινα Κουτσούμπα- Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής- ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Σπύρος Μαρκέτος- Πανεπιστημιακός- ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Δημήτρης Μπελαντής- Δικηγόρος, Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
Φλώρα Νικολιδάκη- Περιφερειακή Σύμβουλος Άττικής-Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more