Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Αισιόδοξη η Bundesbank για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις της Bundesbank για την ελληνική οικονομία, αφού σε τηλεγράφημα του Reuters για την μηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, αναφέρεται ότι θα υπάρξει σταδιακή ανάπτυξη στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την Bundesbank η σταδιακή ανάπτυξη θα βασιστεί σε τρεις παράγοντες: Από το πρόγραμμα βοήθειας, τα έσοδα από τον τουρισμό και τις επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία. «Η ομαλοποίηση των τραπεζικών συναλλαγών θα βοηθήσει, επίσης, την ελληνική οικονομία, ενώ οι προηγούμενες προσαρμογές στα δημόσια οικονομικά και τους μισθούς αναμένεται να έχουν επίσης αποτέλεσμα», τονίζεται.
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα η ελληνική οικονομία θα δει βελτίωση από την ομαλοποίηση των τραπεζικών συναλλαγών, ενώ οι προσαρμογές που έχουν ήδη γίνει στα δημοσιονομικά της χώρας αλλά και τους μισθούς θα βοηθήσουν επίσης στην τόνωσή της.
Η Bundesbank προβλέπει ακόμη ότι η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα παραμείνει ισχυρή στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω της αύξησης της κατανάλωσης και των εξαγωγών, αλλά σημειώνει ότι το διεθνές περιβάλλον σκεπάζεται από νέφη λόγω του αυξανόμενου κινδύνου μίας μεγάλης επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας. Η αισιόδοξη αυτή προοπτική έρχεται μετά τα στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ, που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και έδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε στο δεύτερο τρίμηνο με ρυθμό 0,4% έναντι προβλεπόμενου ρυθμού 0,5%.
Τέλος, η γερμανική κεντρική τράπεζα ήταν πιο επιφυλακτική σχετικά με την Κίνα, η οποία υποτίμησε το νόμισμά της την περασμένη εβδομάδα, εγείροντας φόβους ότι οι προοπτικές της οικονομίας της είναι χειρότερες από ό,τι αναμενόταν, με τον ρυθμό ανάπτυξής της να κινείται στο χαμηλότερο επίπεδο 25ετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more