Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Φίλης βλέπει Ιερώνυμο στη σκιά των δηλώσεων περί θρησκευτικών

Η συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα  στις 12 το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών - Εκκλησιαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει μία καλή συνεργασία με την Εκκλησία, θεωρώντας τη σημαντικό εταίρο

Συνάντηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποιείται σήμερα  στις 12 το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μετά τη θύελλα δηλώσεων και αντιδράσεων που προκάλεσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για απαλλαγή εξπρές των μαθητών από τα θρησκευτικά, μία μόλις ημέρα μετά την ανάληψη καθηκόντων στο υπουργείο.Σύμφωνα με πληροφορίες  στη συζήτηση θα τεθεί το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία, επιδιώκοντας μία νέα αρχή με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, μετά το κλίμα  έντασης που δημιουργήθηκε, με το «καλημέρα». 

Εκκλησιαστικοί κύκλοι πάντως υπενθύμιζαν  ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει μία καλή συνεργασία με την Εκκλησία, θεωρώντας τη σημαντικό εταίρο.


Από την πλευρά της η κ. Αναγνωστοπούλου επεδίωξε να χαμηλώσει τους τόνους δηλώνοντας: «Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις για τα θρησκευτικά», ενώ τόνισε:«Ό,τι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει, τα κενά, και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία»

 Η κ.Αναγνωστοπούλου είπε μεταξύ άλλων:  «Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς. Ό,τι έχω δηλώσει ήταν απάντηση σ' έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινου, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία, αλλά για άλλο θέμα και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο».

 Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας της δηλώσεις της κ.  Αναγνωστοπούλου σχετικά με την αλλαγής της διαδικασίας απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, δήλωσε   τα εξής:»Κάποια κυρία η οποία έχει ορισμένες ιδέες της ήρθε στο μυαλό της.Τις αρμοδιότητες τις παίρνει κανείς μόνος του. Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα.Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου.Το Σύνταγμα λοιπόν κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του Κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more