Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

΄΄33ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ΄΄

    Με ρεκόρ συμμετοχών και μπροστά από το Ηρώδειο, δόθηκε στις 7 το πρωί της Παρασκευής η εκκίνηση στο 33ο Σπάρταθλον. Τριακόσιοι εβδομήντα αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες του κόσμου βρέθηκαν στην αφετηρία.

    Έτσι ξεκίνησε η συναρπαστική τους προσπάθεια για να καλύψουν τα 246χλμ. και να τερματίσουν στη Σπάρτη μπροστά στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα. Όλοι τους  καλούνται να τερματίσουν μέσα σε 36 ώρες που παραδοσιακά έχουν μπει με βάση την περιγραφή του ιστορικού Ηρόδοτου για τον άθλο του Φειδιππίδη, όταν και πήγε να ζητήσει την βοήθεια από την Σπάρτη το 490π.Χ. και έφτασε στην πόλη την επομένη της αναχώρησής του.


  Η ελληνική συμμετοχή έφτασε τους 65 αθλητές. Η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών εκπροσωπήθηκε για άλλη μια φορά πανάξια από τον υπέρ αθλητή της, Γιάννη Κουρκουρίκη, που φέτος καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.


  Με τον εκπληκτικό χρόνο 28 ώρες και 22 λεπτά αναδείχθηκε δεύτερος έλληνας και 15ος στην γενική κατηγορία. Μπράβο σου Γιάννη για όσα έχεις καταφέρει. Είμαστε υπερήφανοι για σένα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more