Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

A.Ανδρεάδης: Επιτακτική η θωράκιση του τουρισμού για ακόμη καλύτερες χρονιές


A.Ανδρεάδης: Επιτακτική η θωράκιση του τουρισμού για ακόμη καλύτερες χρονιές
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για ακόμα μια χρονιά, ο ελληνικός τουρισμός πέτυχε ρεκόρ, όχι μόνο στον τομέα των αφίξεων και των εσόδων, αλλά και στους τομείς της συνεργασίας, την ενίσχυσης της οικονομίας και της υποστήριξης των τοπικών κοινωνιών. Ο τουρισμός κατάφερε αυτά τα χρόνια της κρίσης να αποτελεί τον κύριο μοχλό για την αύξηση του ΑΕΠ και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με το βλέμμα στο άμεσο μέλλον και με τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού να βελτιώνονται κάθε χρόνο, οι στόχοι του 2021 μπορεί να επιτευχθούν νωρίτερα. Μέσω της δραστηριότητας του τουρισμού, ενισχύεται η απασχόληση, στηρίζεται η επιχειρηματικότητα και επωφελούνται οι τοπικές οικονομίες και κοινωνίες. 
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η θωράκιση του τουρισμού μας με κυρίαρχα ζητούμενα την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας, την πάταξη της φοροδιαφυγής, αντί της υπερφορολόγησης των νόμιμων επιχειρήσεων, τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η προβολή των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και να αναβαθμιστούν οι δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές. Άλλωστε, η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υλοποίηση άμεσων επενδύσεων οι οποίες στον τουρισμό υπό αυτονόητες προϋποθέσεις είναι εύκολα επιτεύξιμες. Έτσι, θα αξιοποιηθεί περαιτέρω η θετική επίδραση του τουρισμού σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας των τοπικών κοινωνιών.
Μαζί με τη ναυτιλία, τη βιομηχανία, το εμπόριο, την αγροτική παραγωγή και τις άλλες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα μας στη θέση που της αξίζει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more